حرکت از یک صرافی رمزارز، به سمت یک اکوسیستم کامل مالی

گفت‌وگو با مدیران آبان‌تتر که در سال ۱۴۰۳ وقت زیادی را صرف تغییرات ساختاری این صرافی کرده‌اند تا چابک‌تر و مشتری‌محورتر از قبل شود. 

این گفتگو در شماره ۹۱ و ۹۲ ماهنامه «عصر تراکنش» منتشر شده است.

آبان‌تتر در سال ۱۴۰۳ تمرکز ویژه‌ای روی توسعه سرویس‌ها و تقویت زیرساخت‌های امنیتی خود داشته است. هدف اصلی این تغییرات، افزایش دسترسی کاربران به دارایی‌های ریالی و کریپتویی‌شان بوده است. همچنین در یک سال گذشته یک صندوق ضمانت دارایی، مشابه صندوق SAFU بایننس ایجاد کرده‌اند تا در صورت بروز خسارات غیرعمدی، امکان جبران آن به‌سرعت فراهم شود. آبان‌تتری‌ها یک سرویس اعتباری نیز ایجاد کرده‌اند که به گفته مدیران آن، پلی بوده تا این شرکت قدیمی و باسابقه حوزه رمزارز را به یک سازمان مالی تبدیل کند؛ تغییری که از طریق بازنگری در ساختار سازمانی و استفاده از مدل سینگل ترد اونرشیپ (Single Thread Ownership) حاصل شده است. این مدل که برای افزایش چابکی و بهره‌وری طراحی شده، به آبان‌تتر کمک کرده تا تیم‌های کوچک‌تر، چابک‌تر و مستقل‌تری ایجاد کند که هرکدام بر اساس نیاز مشتری ایجاد شده‌اند. طبق صحبت‌های مدیران آبان‌تتر، این سکوی تبادل رمزارزی قصد دارد در سال ۱۴۰۴ به یک اکوسیستم کامل برای کاربران بازار رمزارز تبدیل شود. در گفت‌وگویی که با سه نفر از اعضای S-team یا به عبارتی تیم مدیریت استراتژیک این شرکت، یعنی سهند حمزه‌ای، مدیرعامل آبان‌تتر؛ امیر بهزادی‌نیا، مدیر ارشد کسب‌وکار آبان‌تتر؛ ایمان مشعلچیان، مدیر ارشد مارکتینگ آبان‌تتر به همراه محمد علمی، مدیر منابع انسانی آبان‌تتر، داشتیم، به اقدامات و چالش‌هایشان در سال ۱۴۰۳ و برنامه‌هایی که برای آینده دارند، پرداختیم.

سهند حمزه‌ای مدیرعامل آبان‌تتر

تبدیل آبان‌تتر به یک سازمان مالی

آبان‌تتر در سال ۱۴۰۳ روی دو مقوله کلی تمرکز کرده بود؛ توسعه سرویس‌ها و زیرساخت‌های امنیت. سهند حمزه‌ای، مدیرعامل آبان‌تتر، در این باره می‌گوید: «ما در بخش سرویس‌ها تلاش کردیم افزایش دسترسی کاربران را به دارایی‌های ریالی و کریپتویی‌شان چه در واریز، چه در برداشت، ممکن کنیم. به همین منظور، روش‌های متنوعی برای واریز و برداشت ایجاد کردیم تا مردم سریع‌تر به پولشان برسند. برای مثال سرویس پرداخت آنی را ایجاد کردیم. تلاش ما این بود که مشتریان در هر بانکی که حساب ریالی داشتند و می‌خواستند پولشان را از آبان‌تتر به آن حساب‌ها جابه‌جا کنند، بتوانند به صورت آنی این کار را انجام دهند. همچنین سعی کردیم روش‌های متنوعی برای واریز ریال ایجاد کنیم. در زمینه رمزارز نیز انواع کوین‌ها را در شبکه‌های گوناگون برای تحویل به مشتریان یا دریافت از آنها پیاده کردیم. حجم معاملات و نقل‌وانتقالات را هم تا جایی که در حد توانمان بود، افزایش دادیم.»

به گفته حمزه‌ای، علاوه بر همه این موارد، یک سرویس اعتباری نیز در یک سال گذشته ایجاد کردند تا مشتریانشان بتوانند چند برابر دارایی خود از آبان‌تتر استقراض کنند و معاملات کریپتویی انجام دهند و به این ‌صورت ضریب رشد بیشتری داشته باشند. او می‌گوید: «ما روی زیرساخت هم خیلی کار کردیم و به‌طور مشخص روی توسعه زیرساخت‌های امنیتی‌مان تمرکز کردیم. امنیت مقوله مهمی است که باید هر سال و همیشه روی آن وقت گذاشت، اما ما در سال ۱۴۰۳ وقت زیادی را صرف آن کردیم. این را می‌دانیم که باید در سال‌های آینده باز هم روی این مقوله وقت بگذاریم.»

 

ایجاد صندوق ضمانت دارایی مشتریان

آبان‌تتری‌ها در سال ۱۴۰۳ یک صندوق ضمانت دارایی مشتریان نیز ایجاد کرده‌اند تا درصورتی‌که خساراتی به مشتری رسید،‌ بتوانند پول او را خیلی سریع برگردانند. مدیرعامل آبان‌تتر در این باره می‌گوید: «در شبکه بانکی صندوقی تحت عنوان صندوق ضمانت دارایی مردم وجود دارد که اگر بانکی نتواند پول مردم را به‌موقع پس بدهد، از آن استفاده می‌کنند و در واقع، بالشت اطمینان است. در حوزه رمزارز نیز بایننس صندوق SAFU را ایجاد کرده که چنین کاربردی دارد و اگر دارایی کاربری از دست برود، از این منبع جبران و به او برگردانده می‌شود. ما هم در آبان‌تتر با اقتباس از SAFU صندوق مشابهی را ایجاد کردیم که به طور مستمر از سود شرکت در آن جمع می‌کنیم تا اگر خسارتی غیرعمدی به دارایی مشتری رسید، بتوانیم آن را جبران کنیم.»

 

تحول ساختاری مبتنی بر ساختار Single Thread Ownership

آن‌طور که از صحبت‌های مدیرعامل آبان‌تتر برمی‌آید، این صرافی در سال ۱۴۰۳ اقدامات توسعه‌ای قابل‌توجه و کاربردی داشته است، اما بزرگ‌ترین دستاورد آن تبدیل‌ شدن به یک سازمان مالی بوده است. او در این باره توضیح می‌دهد: «بزرگ‌ترین دستاورد ما در سال ۱۴۰۳ تبدیل ‌شدن از یک شرکت قدیمی و تا حدودی سنتی به یک سازمان مالی بود. هر شرکت نوپایی در فازهای اول خود فرایندهایی کم و وابسته به افراد دارد و پارتیزانی جلو می‌رود تا اینکه کم‌کم رشد می‌کند و به یک سازمان تبدیل می‌شود. ما روی امنیت و بهره‌وری‌مان وقت گذاشتیم و فرهنگ سازمانی‌مان را هم تغییر دادیم تا فرم انجام کارها تغییر کند. همچنین تلاش کردیم با حفظ مزیت‌هایی که در DNA این شرکت به‌عنوان یک استارتاپ وجود داشت (که مهم‌ترین این مزیت‌ها چابکی آن بود)، به یک سازمان مالی تبدیل شویم. ما در یک نقطه‌ای متوجه شدیم که باید ساختار آبان‌تتر تغییر کند و بعد از اینکه تجربه‌های موجود در این باره در جهان را مطالعه کردیم، تصمیم گرفتیم هرچه زودتر آن تغییری را که باید بدهیم و با کاربست روش‌های پرواکتیوتر، بهره‌وری و چابکی‌مان را افزایش دهیم. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که از مدل پیاده‌سازی خطی به سمت مدل سینگل ترد اونرشیپ حرکت کنیم؛‌ تصمیمی که پرریسک و پیچیده بود و فازهایی داشت؛ فاز اول مطالعه و بررسی،‌ فاز دوم انطباق با وضعیت شرکت و در آخر اجماع برای اجرا بود. تلاش کردیم در این مسیر کارها را به هم مرتبط و روی مشارکت نیروهای انسانی‌مان حساب کنیم. در مدل جدید اختیارات و منابع مالی بیشتری به نیروهایمان دادیم و تیم‌هایی کوچک، اما چابک‌تر از قبل ساختیم و حالا که کمتر از یک سال از انجام این کارمان می‌گذرد، به مواردی که مد نظرمان بود، رسیده‌ایم.»

 

سد رگولاتوری

رگولاتوری، رگولاتوری و رگولاتوری! واژه‌ای که از زبان مدیران صرافی‌های رمزارز کشور نمی‌افتد و آن را بزرگ‌ترین چالش حوزه رمزارز می‌دانند. حمزه‌ای نیز می‌گوید که در سال ۱۴۰۳ بزرگ‌ترین چالشی که نه‌تنها آبان‌تتری‌ها، بلکه تمام اکوسیستم رمزارز کشور داشته‌اند‌، موضوع رگولاتوری بوده است. او در این باره می‌گوید: «در سالی که گذشت صحبت‌های زیادی درباره رگوله ‌کردن حوزه رمزارز در ایران شد و شاهد به وجود آمدن محدودیت‌های نظارتی و نامشخصی بودیم که روی صرافی‌ها اعمال شد. صرافی‌های رمزارز رگوله شدن را دوست دارند و اینکه گفته شد قرار است رگوله‌مان کنند، باعث امیدواری ما بود. این تحرکاتی که از ابتدای سال ۱۴۰۳ در حوزه رمزارز شکل گرفت،‌ نویدبخش است، اما چالش اصلی ما آنجایی شروع می‌شود که می‌بینیم هیچ رویکرد جامع و یکپارچه‌ای برای رگوله ‌کردن رمزارز در کشور وجود ندارد و قوانین متعدد و مبهم است. هر نهاد نظارتی که به این حوزه مربوط می‌شود یک حرفی می‌زند و اجماع و اتفاق‌نظری ندارند و این فضای آشفتگی علاوه بر اینکه ما را مستأصل می‌کند، اعتماد کاربرانمان را هم از بین می‌برد. برای مثال همین چندی پیش درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها را بستند؛ آن هم بدون هیچ توضیح و اطلاعی! گذار به سمت رگوله ‌شدن می‌تواند کم‌تلاطم‌تر باشد. این حوزه بالاخره در ایران هم مثل همه‌ جای دنیا رگوله می‌شود و وجود اختلاف‌نظر طبیعی است، اما باید زودتر تصمیمی گرفته شود تا به کسب‌وکارها و مردم آسیب نرسد.»

 

موج جدید مهاجرت و مشکل نگهداشت نیروی انسانی

حمزه‌ای معتقد است در سال ۱۴۰۴ جذب و نگهداشت نیروی انسانی به چالشی بحران‌زا تبدیل می‌شود. او در این باره توضیح می‌دهد‌: «با روی کار آمدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، احتمالاً تحریم‌ها افزایش می‌یابد و این به معنای ناراضی شدن تعداد بیشتری از افراد برای زندگی‌کردن در ایران خواهد بود. در نتیجه، شاهد شکل‌گیری موج جدیدی از مهاجرت‌ از ایران به سرزمین‌های دیگر خواهیم بود و شرکت‌های فناوری‌محور در زمینه تأمین نیروی انسانی متخصص با چالش‌های بیشتری نسبت به قبل روبه‌رو خواهند شد. قسمتی از راه‌حل این مسئله دست ما نیست، اما تا آنجایی که بتوانیم تلاش خواهیم کرد تا با راه‌حل‌های درون‌سازمانی تمهیداتی را برای نگه‌ داشتن نیروهایمان در شرکت بیندیشیم.»

محمد علمی، مدیر منابع انسانی آبان‌تتر

با ساختار STO چابک‌تر، مستقل‌تر و مشتری‌محورتر شده‌ایم

آبان‌تتر در سال ۱۴۰۳ ساختار خود را تغییر داده و به سمت استفاده از ساختار سینگل ترد اونرشیپ (STO) رفته است. یک وب‌سایت یا اپ ممکن است به اجرای چند وظیفه به‌صورت موازی نیاز داشته باشد و تردها برای ساماندهی همین مسئله به وجود می‌آیند. در واقع، تردها به کار گرفته می‌شوند تا کارهای موازی به‌درستی جلو بروند. محمد عِلمی، مدیر منابع انسانی آبان‌تتر، با اشاره به این مسئله می‌گوید: «در ساختار سینگل ترد اونرشیپ فرایند توسعه بر اساس نیاز مشتریان و تجربه آنها در استفاده از محصول ما شکل می‌گیرد. یعنی تیم‌های گوناگون را بر اساس نیاز و سفر مشتری جاگذاری می‌کنیم. برای مثال از لحظه‌ای که مشتری وارد وب‌سایت آبان‌تتر می‌شود، تا زمانی که عملیات مد نظرش را انجام دهد، تردهای گوناگونی درگیر می‌شوند. احراز هویت یک ترد دارد،‌ واریز پول یک ترد دیگر و همین‌طور داستان ادامه پیدا می‌کند. ترد با فرایند فرق دارد و هر ترد به‌نوعی درون یک فرایند قرار می‌گیرد. فرایند یعنی برنامه‌ای که درحالحاضر دارد اجرا می‌شود، ولی ترد یک موجودیتی است داخل فرایند که می‌تواند برای اجرا برنامه‌ریزی شود. هر ترد نیازمند یک تیم و یک مدیر (STO) است و در نهایت همه تردها توسط هیئت چهارنفره‌ای که S-TEAM نامیده می‌شود، کنترل خواهند شد. مدیر ارشد مارکتینگ، مدیر ارشد فناوری، مدیر ارشد کسب‌وکار و مدیرعامل چهار نفری هستند که عضو این هیئت می‌شوند تا به یک ترد از ابعاد گوناگون پرداخته شود. این هیئت‌ چهارنفره وظیفه دارند منابع لازم را به STOها بدهند و نیازهایشان را برطرف کنند. به زبان ساده‌تر گویی جاده‌صاف‌کن ترد هستند.»

استفاده از این ساختار مزیت‌های زیادی دارد که توسعه مجموعه‌هایی مانند آبان‌تتر را سرعت می‌بخشد. علمی درباره این مزیت‌ها و چرایی استفاده از این ساختار در آبان‌تتر بیان می‌کند: «ما سه هدف کلی از پیاده ‌کردن این ساختار در آبان‌تتر داشتیم. اول اینکه چابک‌تر و مستقل‌تر شویم. در ساختار سنتی‌تر یک تیم فنی، یک تیم محصول و یک اسکرام وجود دارد که وظایف را تقسیم می‌کنند. در این مدل میزان وابستگی بالاست و اگر یک جزء کارش را درست و به‌موقع انجام ندهد، کل فرایند انجام یک کار با مشکل روبه‌رو می‌شود. در مدل جدیدتری که ما حالا از آن استفاده می‌کنیم، این چالش  برطرف شده است. دومین هدف ما این بود که بتوانیم نظارت دقیق‌تری بر وظایف داشته باشیم. در مدل قبلی مشخص نمی‌شد که چه فرد یا بخشی از فرایند کارش را درست انجام نداده است، اما حالا کاملاً معلوم است و ردیابی مشکلات آسان شده است. در آخر نیز سومین هدفمان نزدیک ‌کردن نیاز مشتری و صدای مشتری به نقطه تغییر بود. این ساختار مشتری‌محور است و تیم‌ها بر اساس نیاز مشتریان ساماندهی می‌شوند.»

بنا بر صحبت‌های مدیر منابع انسانی آبان‌تتر، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این ساختار،‌ پویایی آن است، به این معنی که به‌مرور زمان و با تغییر نیازها و حل شدن مسائل ممکن است تردهایی از بین بروند و تردهای جدیدی به وجود بیایند. برای مثال آبان‌تتر قبلاً شش ترد داشته است، اما به‌مرور دو ترد با انجام وظایف اصلی حذف و چهار ترد دیگر برای پاسخ به نیازهای جدید اضافه شده‌اند.

او درباره علل موفقیت این ساختار در سازمانشان این‌طور توضیح می‌دهد: «ما امروز چیزی حدود ۱۴۰ نفر نیروی کار داریم و به نظر من مهم‌ترین دلیل موفقیت ما در این گذار این بود که تک‌تک این افراد در آن اثرگذار بودند. همه افراد در همه تیم‌ها درگیر شدند و پروپوزال نوشتند تا بفهمیم در نهایت به چه تردهایی نیاز داریم. ما در ابتدا تصور می‌کردیم به ۵ ترد نیاز داریم، اما افراد درون تیم‌ها به ما نشان دادند که به ۸ ترد نیاز داریم. در واقع در آبان‌تتر تصمیم‌ها پشت درهای بسته گرفته نمی‌شود و سطح بالایی از تعامل وجود دارد. افراد خودشان کار را پیش می‌برند و ما فقط سعی می‌کنیم به آن‌ها کمک کرده و تصمیمات را بهینه و تنظیم کنیم و به آنها توضیح دهیم که لزوم پیاده‌سازی این ساختار چیست و چگونه عمل می‌کند. این کار نیازمند سطح بالایی از ارتباطات درون‌سازمانی است که به نظر من در آن موفق بودیم.»

مدیر منابع انسانی آبان‌تتر معتقد است که جذب و نگهداشت نیروی انسانی در سال‌های اخیر کار دشواری شده و آنها در آبان‌تتر سعی می‌کنند تا جای ممکن دغدغه‌های نیروها را کاهش دهند. او در این باره بیان می‌کند: «جدا از اینکه فکر می‌کنیم آزادی عمل در محیط کار، اثربخشی و جبران خدمات از مهم‌ترین ویژگی‌های رضایت کارمندان محسوب می‌شود و ما همه تلاشمان را در این راستا انجام داده‌ایم، اما برای رفاه بیشتر و اطمینان از رفع دغدغه‌های تیم‌ها و برای راحت‌تر کار کردن افراد اقدامات زیادی انجام داده‌ایم که قسمتی پیاده‌سازی شده و به‌زودی اتفاقات تازه‌تری نیز رخ می‌دهد. ما همواره تلاش می‌کنیم افراد حاضر در شرکت، هیچ دغدغه‌های جز کار و بهبود خروجی‌هایشان نداشته باشند. ما مسیر را هموار می‌کنیم.»

امیر بهزادی‌نیا، مدیر بیزنس آبان‌تتر

 

به انتخاب اول کسب‌وکارها تبدیل شده‌ایم

آبان‌تتر یک OTC است و این نوع صرافی‌ها به چند دلیل برای مشتریان حقوقی و کسب‌وکارهای کوچک و متوسط جذاب‌ هستند. این موضوع در کنار این نکته که آبان‌تتر یکی از قدیمی‌ترین OTCهای کشور است، باعث شده حجم قابل‌توجهی از معاملات توسط این مشتریان رقم بخورد. امیر بهزادی‌نیا، مدیر ارشد کسب‌وکار آبان‌تتر، با اشاره به این مسئله می‌گوید: «داشتن پشتیبانی ۲۴ساعته، مدیر حساب (Account Manager) اختصاصی، اعتبار معاملاتی و انعطاف‌پذیری در مذاکرات کارمزد باعث شده در سال گذشته سهم بازارمان را افزایش بدهیم و رشد قابل‌توجهی داشته باشیم. البته باید به این نکته هم توجه کرد که حجم معاملات دارایی‌های رمزارز نه‌تنها در ایران، بلکه در کل دنیا نوسانات ادواری (Seasonality) دارد و مشخصاً یکی از دلایل رشد خوب ما هم در سال گذشته به گرم ‌بودن بازار معاملات مربوط می‌شود.»

بهزادی‌نیا در پاسخ به این سوال که چرا OTCها برای مشتریان حقوقی جذاب‌تر هستند، می‌گوید: «اولین و مهم‌ترین دلیل جذاب‌ بودن OTCها این است که خیال شما در زمان قرار دادن سفارش‌های بزرگ و متوسط راحت خواهد بود که متوجه Price Impact نمی‌شوید. به بیان دقیق‌تر نرخی که هنگام ثبت سفارش می‌بینید، دقیقاً همان نرخی است که بر اساس آن مبلغ نهایی معامله شما محاسبه می‌شود و این مستقل از حجم معامله شماست. درحالی‌که در صرافی‌هایی که از نوع مارکت هستند، شما به‌احتمال خیلی زیاد از Price Impact متأثر می‌شوید و هرچه عمق بازار ارز مورد معامله کمتر و حجم معامله شما بیشتر باشد، این اثر نامطلوب را بیشتر درک می‌کنید. به طور عملی و در همین شرایط فعلی اگر شما سفارشی را با حجم حدود 20هزار دلار در یک بازار کم‌عمق اجرا کنید، نرخ نهایی شاید بین 3 تا 5درصد گران‌تر از آن چیزی شود که انتظار داشتید. البته بدیهی است که این موضوع در تمام صرافی‌های از نوع مارکت در دنیا وجود دارد و چیزی نیست که مختص صرافی‌های داخلی باشد. موضوع بعدی نیز سهولت انجام کار است. صفر تا صد انجام یک معامله در ابعاد میلیون دلار در آبان‌تتر با انجام سه کلیک نهایی می‌شود و موضوع آخر هم دسترسی به سبد گسترده‌ای از رمزارزهاست.»

طبق صحبت‌های بهزادی‌نیا، همین دو ویژگی، یعنی قیمت ثابت و حجم نامحدود، باعث شده است بسیاری از کسب‌وکارها، آبان‌تتر را به عنوان شریک خود به‌ویژه در تامین ارزی مثل تتر انتخاب کنند و خدمات ویژه از آنها دریافت کنند. به گفته او، به لحاظ اجرایی OTC‌ها خیلی راحت‌تر از سایر انواع صرافی‌ها می‌توانند توکن‌های جدید را به فهرست رمزارزهایشان اضافه کنند. او می‌گوید: «به‌ غیر از بحث‌های فنی، اضافه ‌کردن یک بازار جدید در یک صرافی از نوع Market نیازمند حضور تعداد مناسبی معامله‌گر و همین‌طور نقدینگی است و در برخی موارد این حساب‌وکتاب‌ها باعث می‌شود راه‌اندازی بازار جدید به‌صرفه نباشد، درحالی‌که یک OTC چنین دغدغه‌هایی ندارد.»

ایمان مشعلچیان، مدیر ارشد مارکتینگ آبان‌تتر

 

تلاش می‌کنیم «آزادی» را در اختیار کاربرانمان قرار دهیم

سال ۱۴۰۳ برای آبان‌تتر سالی مهم و پر از تحول بوده و در مسیر چشم‌انداز شرکت برای تبدیل ‌شدن به انتخاب اول ایرانیان برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال، تلاش کرده‌اند تا خدمات خود را هوشمندانه‌تر، ساده‌تر و شفاف‌تر ارائه دهند.

ایمان مشعلچیان، مدیر ارشد مارکتینگ آبان‌تتر، درباره اقداماتشان در دو بعد B2B و B2C صحبت می‌کند و می‌گوید: «در بعد B2C، تمرکز اصلی ما بر افزایش آگاهی کاربران، بهبود تجربه کاربری و گسترش جامعه مشتریان بوده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات ما بهینه‌سازی فرایند ثبت‌نام و احراز هویت بود. برای «تسویه‌حساب آنی» در آبان‌تتر زحمات زیادی کشیده شده بود، اما متأسفانه با تصمیم شبانه رگولاتور به‌راحتی سال‌ها تلاش یک شرکت برای یک مزیت رقابتی بزرگ و چشمگیر از دست رفت! در سالی که گذشت، توسعه همکاری‌های استراتژیک، اولویت ما بود. یکی از مهم‌ترین اقدامات ما، بازتعریف و تحول در سیستم همکاری در فروش (Affiliate Marketing) بود که این امکان را فراهم می‌کند تا رسانه‌ها و فعالان حوزه رمزارز بتوانند از طریق همکاری با آبان‌تتر، کاربران بیشتری جذب کنند. در بعد B2B هم آبان‌تتر پیشتاز است و سال‌هاست که بزرگ‌ترین و معتبرترین صرافی‌ها و شرکت تجاری ایران با آن همکاری می‌کنند. ما از سراسر ایران مشتریانی داریم که برای تأمین تتر و کوین‌های اصلی، ما را به‌عنوان شریک خود انتخاب کرده‌اند.»

مشعلچیان می‌گوید که سرمایه اصلی آبان‌تتر، اعتماد و اطمینانی است که در حوزه B2B از بازیگران اصلی بازار و همین‌طور کاربران خرد خود کسب کرده و باید روی این مشخصات و تمایزهای برند خود بیشتر کار کند. او می‌گوید: «علاوه بر این، مهم‌ترین اتفاق در یک سال گذشته شاید گسترش و تغییرات در تیم مارکتینگ و ایجاد ساختارهای جدید در این تیم بود تا از عهده مأموریت‌های جدیدی که تیم مدیریت در نظر گرفته‌اند، بربیاید. ما در طول ۴ ماه گذشته نزدیک به ۱۷ نفر جذب نیروی انسانی متخصص در حوزه مارکتینگ داشتیم و کمربندهای خودمان را برای سال آینده محکم بسته‌ایم.»

بنا بر صحبت‌های مدیر ارشد مارکتینگ آبان‌تتر، چشم‌اندازشان برای سال ۱۴۰۴، تبدیل آبان‌تتر به یک اکوسیستم کامل برای کاربران رمزارز و فعالان بازار سرمایه است. در این مسیر، برنامه‌های متعددی دارند که مهم‌ترین آنها بهبود مستمر تجربه کاربری، توسعه خدمات و افزایش آگاهی کاربران است،‌ البته برنامه‌های دیگری نیز در دستور کارشان دارند. او در این باره می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در سال آینده دنبال خواهیم کرد، گسترش سرویس‌های اعتباری، تمرکز بیشتر روی تنوع رمزارز، افزایش سرعت در فهرست‌ کردن رمزارزهای تازه و همین‌طور راه‌اندازی مدل P2P است. ما می‌خواهیم همه نیازهای کاربران آبان‌تتر را برای ورود و حضور در بازار جذاب رمزارزها رفع کنیم. اعتماد کاربران ما به برند قدیمی و صاحب اعتبار آبان‌تتر، چیزی است که باید قدرش را بدانیم و نیازهای کاربران فعلی‌مان را به‌سرعت رفع کنیم. در کنار آن، بهینه‌سازی رابط کاربری و بهبود دسترسی به خدمات باعث خواهد شد که تجربه خریدوفروش رمزارز در آبان‌تتر سریع‌تر، روان‌تر و لذت‌بخش‌تر باشد.»

طبق صحبت‌های مشعلچیان، آنها سعی می‌کنند ارزش‌های برند آبان‌تتر مثل آزادی، شفافیت، امنیت و سادگی را سال آینده در همه فعالیت‌هایشان بیشتر دنبال کنند. او می‌گوید: «از طرف دیگر، برنامه‌های تشویقی و وفاداری کاربران را در سال ۱۴۰۴ گسترش خواهیم داد. ما به دنبال ایجاد مکانیسم‌هایی هستیم که کاربران با انجام معاملات بیشتر، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند و از مزایای اختصاصی برخوردار شوند. ما چشم‌انداز و فلسفه خلق کریپتو، یعنی آزادی مالی، را دنبال و تلاش می‌کنیم این آزادی را در اختیار کاربرانمان قرار دهیم. تسویه‌حساب آنی نمونه‌ای از این آزادی بود. همچنین، حوزه آموزش را جدی‌تر از قبل دنبال خواهیم کرد. بسیاری از کاربران هنوز درک درستی از نحوه فعالیت در بازار رمزارزها ندارند و ما می‌خواهیم با تولید محتوای آموزشی حرفه‌ای‌تر و البته متفاوت‌تر، آنها را برای تصمیم‌گیری‌های بهتر آماده کنیم. در نهایت، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما، افزایش سرعت و امنیت معاملات خواهد بود. کاربران در بازار رمزارز به دنبال سریع‌ترین و امن‌ترین روش ممکن برای خریدوفروش هستند و ما قصد داریم با استفاده از فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی فرایندها این نیاز را به بهترین شکل برآورده کنیم.»

یکی از چالش‌های اصلی این روزهای همه کسب‌وکارها جذب و نگهداشت نیروی انسانی است. مشعلچیان در این باره اظهار می‌کند: «ما در آبان‌تتر معتقدیم که یک برند قوی بر پایه یک تیم قوی ساخته می‌شود. به همین دلیل، در کنار توسعه خدمات و جذب کاربران، توجه ویژه‌ای به جذب و نگهداشت استعدادهای برتر داشته‌ایم. در سال گذشته، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما، ایجاد یک محیط کاری منعطف، پویا و نتیجه‌گرا بود. تلاش کردیم فرهنگ سازمانی‌ ایجاد کنیم که بر اساس شفافیت، همکاری و نوآوری بنا شده باشد. برای سال آینده نیز قصد داریم روی تقویت برند کارفرمایی خود بیشتر کار کنیم. می‌خواهیم آبان‌تتر را به یکی از جذاب‌ترین شرکت‌های حوزه رمزارز در کشور برای کارکردن تبدیل کنیم.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا