شیلینگ در ارزهای دیجیتال چیست؟

شیلینگ در ارزهای دیجیتال

در دنیای ارزهای دیجیتال، شیل یا  شیلینگ در ارزهای دیجیتال به تبلیغ مشتاقانه یک ارز دیجیتال، توکن یا پروژه با هدف اصلی افزایش قیمت یا جذب سرمایه گذاران جدید از طریق رسانه‌های اجتماعی، انجمن‌ها، اینفلوئنسر یا هر پلتفرمی باشد که سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان در آن جمع می‌شوند. این اصطلاح مفهومی منفی دارد، زیرا اغلب برای افراد گمراه کننده است و منجر به ضرر می شود. با ما همراه باشید تا با این مفهوم بهتر آشنا شویم.

شیلینگ (Shilling) در ارزهای دیجیتال چیست؟

 شیلینگ در ارزهای دیجیتال پدیده ای ست که محبوبیت فزاینده ای را برای یک ارز دیجیتال از طریق تبلیغات بوجود می آورد. همانطور که ترید کریپتو به جریان اصلی تبدیل می شود، تبلیغات در مورد ارزهای دیجیتال ها از یک بنر ساده در وب سایت ها به کمپین های تبلیغاتی تلویزیونی بزرگ منتقل شده اند. شخصی که شیلینگ را انجام می دهد را شیل می نامند. شیل ها به امید افزایش تقاضا و در نهایت افزایش قیمت دارایی دیجیتال، توجه را به یک ارز دیجیتال جلب می کند.

مکانیزم پمپ و تخلیه و Shilling

برای مثال اینفلوئنسرها با حمایت شخصی از یک کوین در انجمن‌های عمومی، با تظاهر به تبلیغ بدون دستمزد، سر و صدایی در اطراف یک کوین ایجاد می‌کنند. در حالی که در واقع این تبلیغات دروغین و در ازای پول می باشد. 

آیا شیلینگ قانونی است؟

شیلینگ در بازارهای مالی سنتی غیرقانونی است. با این حال، با وجود مقررات سختگیرانه برای ارزهای دیجیتال، مشخص نیست که چه نوع تبلیغی قانونی یا غیرقانونی است. قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال هنوز در آب گل آلود هستند و جزئیات آن هنوز مشخص نشده است. Danielle Dudai، یک وکیل ارزهای دیجیتال، به Business Insider گفت که به احتمال زیاد قوانین اوراق بهادار احتمالاً در مورد ارزهای دیجیتال نیز اعمال خواهد شد.

انواع شیلینگ چیست؟

 شیلینگ در ارزهای دیجیتال به دو نوع تقسیم می‌شود:

1. شیلینگ پرداختی:

در این نوع شیلینگ، توسعه‌دهندگان و صاحبان ارز یا توکن خاص، به افراد یا خدمات برای تبلیغ ارز دیجیتال یا پروژه خود پول می‌پردازند. افراد مورد نظر، نظرات مثبتی درباره آن ارز خاص در پلتفرم‌های اجتماعی منتشر کرده و ادعا می‌کنند که این دارایی فرصت سرمایه‌گذاری عالی است. 

2. شیلینگ بدون پرداخت:

این نوع شیلینگ، به سرمایه‌گذارانی اطلاق می‌شود که به صورت عاطفی یا مالی به یک ارز دیجیتال وابستگی دارند. آن‌ها اشتیاق خود را به این دارایی در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند و دیگران را به سرمایه‌گذاری در آن تشویق می‌کنند، هرچند کسی برای تبلیغ ارز دیجیتال پول دریافت نمی‌کند. در این حالت، تشخیص اینکه آیا این افراد به دلایل شخصی چنین کار می‌کنند یا تلاش دارند قیمت را افزایش دهند، ممکن است دشوار باشد. 

معروف‌ترین نمونه‌های  شیلینگ در ارزهای دیجیتال

یکی از نمونه‌های معروف شیلینگ کریپتو کیم کارداشیان است. کیم کارداشیان یک توکن Ethereum MAX یا eMax را برای بیش از 230 میلیون دنبال کننده اینستاگرام خود تبلیغ کرد. بعد از آن پست در ژوئن 2021، EMAX به طرز چشمگیری کاهش یافته است. همین امر نشان داد که یک کلاهبرداری است. از آنجایی که این سلبریتی هیچ ربطی به سرمایه گذاری در رمزارز ندارد، به احتمال زیاد برای این تبلیغ پول دریافت کرده است.

یکی دیگر از نمونه های برجسته شیلینگ کریپتو ایلان ماسک است. اگرچه دوج کوین یک کلاهبرداری نیست و تاجر هیچ سود مستقیمی از فعالیت های تبلیغاتی خود به صورت آنلاین دریافت نمی کند ولی شیلینگ او برای Dogecoin بر بازار ارزهای دیجیتال تاثیر می گذارد.

هر زمان که ایلان چیزی مربوط به دوج کوین را توییت می کند، قیمت دوج کوین به طور قابل توجهی افزایش می یابد. به لطف فعالیت های ایلان در رسانه های اجتماعی، میم کوین به قیمت بی سابقه ۷۴ سنت افزایش یافت.

روش‌های جلوگیری از گرفتاری در دام شیلرها

با چه نمونه‌هایی از شیلینگ ممکن است روبه‌رو شوید؟

به عنوان یک قاعده کلی، مروجین واقعی پروژه‌های ارزهای دیجیتال باید نشان دهند که در بلندمدت در این پروژه هستند. همچنین، آن‌ها هرگز از تبلیغات پرمدعا یا تایید فریبنده استفاده نمی کنند. حال با چه نمونه رفتار فریبکارانه شیلینگ در ارزهای دیجیتال ممکن است رو‌به‌رو شوید؟ مراقب این گزینه ها باشید:

1. اینفلوئنسرها

اول از همه، سرمایه گذاران باید مراقب اینفلوئنسر هایی باشند که ارز های دیجیتال نسبتا ناشناخته را تبلیغ می کنند.

همچنین، اگر فرد اجتماعی قبلاً وارد بازار ارزهای دیجیتال نبوده و ناگهان رمزارز خاصی را تبلیغ کرده است، باید مشکوک شوید. این کار می تواند به این معنی باشد که افراد مشهور برای تبلیغ پول دریافت می کنند و هیچ بینش واقعی نسبت به پروژه ندارند.

2. بازاریابان یا سرمایه گذارانی که رمز ارزهای خاصی را زیاد تبلیغ می کنند

نوع دیگری از شیلرها، تاجران برجسته یا سرمایه گذاران حرفه ای در بازارهای دیگر هستند که در ارزهای دیجیتال خاص سرمایه گذاری می کنند. این افراد خودشان روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری می کنند. از طریق  شیلینگ در ارزهای دیجیتال، آنها به دنبال ایجاد هیاهو برای دیگران و جذب سرمایه هستند. هنگامی که ارز دیجیتال به حد قیمت مورد نظر برسد، شیلر دارایی های خود را می فروشد، قیمت را کاهش می دهد. این طرح اغلب در دنیای رمز راز به عنوان پامپ و دامپ شناخته می شود.

3. بنیانگذار یا اعضای تیم پروژه کریپتو که توکن های خود را تأیید می کنند

یک تیم پروژه کریپتو شروع به تبلیغ و ترویج گسترده توکن خود می کند و این توجه بودجه می آورد. همچنین، آن‌ها ممکن است این کار را انجام دهند تا توجه را از رمز ارزهای رقیب دور کنند. این یک فرآیند طبیعی است و لزوماً مخرب نیست. با این حال، سرمایه گذاران باید بتوانند تشخیص دهند که آیا شخص در حال فروش بیش از حد پروژه خود است یا خیر.

چگونه مطمئن شویم؟ وایت پیپر و نقشه راه پروژه را به طور کامل بررسی کنید. اگر بنیانگذاران پروژه خود را بدون وایت پیپر مستند و کاربرد واضح بیش از حد تبلیغ می کنند، ممکن است به این معنی باشد که تبلیغات و عجله بیشتر از عملکرد و ارزش واقعی است و شیلینگ در حال انجام است.

چگونه در برابر شیلینگ از خود محافظت کنیم؟

  • تحقیقات کامل انجام دهید. اعتبار و مشروعیت پروژه و مروجین آن را بررسی کنید.
  • سرمایه گذاری های خود را در ارزهای دیجیتال و پروژه های مختلف پخش کنید. به عبارت دیگر، همه تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید.
  • منابع اطلاعاتی معتبر را دنبال کنید و از آخرین اخبار و تحولات در فضای کریپتو مطلع شوید.
  • اگر چیزی بد یا مشکوک به نظر می رسد، به غریزه خود اعتماد کنید و با احتیاط ادامه دهید.
  • در انجمن‌های ارز دیجیتال مورد اعتماد شرکت کنید و از اعضای با تجربه مشاوره بگیرید.
  • از طرح‌های پامپ و دامپ آگاه باشید.: مراقب افزایش ناگهانی قیمت و به دنبال آن افت شدید باشید که ممکن است نشان‌دهنده دست های پشت پرده باشد.
  • اگر در مورد فرصت سرمایه گذاری مطمئن نیستید، از یک متخصص مالی واجد شرایط مشاوره بگیرید.

در زمان “پامپ و دامپ” به چه چیزهایی در خصوص شیلینگ توجه کنیم؟

اگرچه این دو مفهوم دقیقاً یکسان نیستند،  شیلینگ در ارزهای دیجیتال می‌تواند بخشی از طرح پامپ و دامپ باشد، که در آن قیمت به طور مصنوعی از طریق تبلیغات افزایش می‌یابد (پامپ می‌شود) و منجر به فروش سریع (دامپ) توسط افراد آگاه می‌شود. این مکانیزم اغلب منجر به ضرر برای کسانی می شود که توسط شیل متقاعد شده بودند.

ممکن است یک اینفلوئنسر رسانه‌های اجتماعی پس از ذکر مکرر یک ارز دیجیتال در پست‌ها افراد زیادی را به این ارز جذب کند. بعد از خرید ارز دیجیتال خاص توسط افراد زیاد، قیمت آن افزایش پیدا می کند و در این حین صاحبین این پروژه تقلبی ارز های خود را در قیمت بالا فروخته و سپس ارزش ارز را کاهش می دهند.

معروف‌ترین نمونه‌های شیلینگ در حوزه رمزارزها

آیا همه شیلینگ ها بد هستند؟

این موضوع با توجه به هدف و نحوه انجام می تواند متفاوت باشد که نام متفاوتی هم خواهد گرفت. برای مثال Coinbound  که یک آژانس بازاریابی در صنعت Web3 است ادعا کرده که شیلینگ خوب انجام می دهد و حتی نحوه انجام شیلینگ خوب را نیز آورده است. ولی طبق مطالبی که ما درباره شیلینگ آموختیم هدف از شیلینگ فریب دادن افراد برای جذب سرمایه است، پس مفهوم منفی می باشد. اگر عمل بدون نیت فریبکارانه و گمراه کردن افراد باشد دیگر شیلینگ نام نمی گیرد و نوعی ترویج یا تبلیغ صحیح خواهد بود.

آیا همه تبلیغات کریپتو بخشی از Shilling هستند؟

خیر، باید تفاوت بین معنای  شیلینگ در ارزهای دیجیتال و فرآیند تبلیغات کریپتو را متوجه شوید. هدف شیلینگ در ارزهای دیجیتال و تبلیغات رمزنگاری کاملاً متفاوت است.مروجین واقعی هرگز از تبلیغات پرمدعا یا تاییدیه های فریبنده استفاده نمی کنند. برعکس، بازاریاب‌های معتبر ارز دیجیتال شفافیت کامل را در مورد جزئیات مشوق‌های مالی حفظ می‌کنند.

یکی از نکات برجسته شناسایی رفتار شیل ها نمونه های پلمپ در یک پروژه جدید است.  شیلینگ در ارزهای دیجیتال اساساً قصد دارد مردم را برای خرید توکن هایی که هیچ ارزش عملی ندارند، فریب دهد. شیل‌هایی که پیشروی چنین کلاهبرداری‌هایی هستند، عموماً طرح خروج مخصوص به خود را دارند که زمانی که مردم از کلاهبرداری مطلع می‌شوند، آن را اجرا می‌کنند.یک مشوق واقعی ارز دیجیتال هرگز سعی نمی کند چیزی به شما بفروشد. برعکس، آن‌ها سعی می کنند به شما در مورد جنبه های مختلف پروژه های ارزهای دیجیتال آموزش دهند.

جمع بندی

بررسی نهایی در مورد  شیلینگ در ارزهای دیجیتال نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران کریپتو باید همیشه بهترین شیوه‌های امنیتی را دنبال کنند. از آنجایی که جهان با معرفی محصولات جدید شاهد تحولات جدیدی در فضای کریپتو بود، شیلینگ به عنوان مکانیزم فریب ظاهر شد. این روش به‌عنوان پایه‌ای قوی برای کلاهبرداری‌هایی یا محوریت ایجاد هیاهو برای یک پروژه جدید ارز دیجیتال عمل می‌کند. نحوه شناسایی کلاهبرداری های شیلینگ در ارزهای دیجیتال را بیاموزید و ایمن بمانید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا