بایننس کوین چیست؟ راهنمای کامل ارز بایننس کوین

بایننس کوین چیست

ارز بایننس کوین (BNB) یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال در بازار کریپتو به‌شمار می‌آید که در ابتدا به‌عنوان توکنی برای کاهش کارمزد معاملات در صرافی بایننس معرفی شد؛ اما امروزه در جمع رمزارزهای برتر دنیا از نظر ارزش بازار به‌حساب می‌آید. درمقاله‌ی پیش‌رو می‌خواهیم درباره‌ی ماهیت و تاریخچه‌ی پیدایش ارز دیجیتال بایننس کوین صحبت کنیم.

ارز دیجیتال بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین رمزارزی است که از سوی صرافی بایننس عرضه شده و با نماد BNB معامله می‌شود. در فوریه‌ی ۲۰۲۵ و به‌گواه آمار وب‌سایت CoinMarketCap، صرافی بایننس با حجم معاملات بیش‌از ۱۷ میلیارد دلار در جایگاه نخست صرافی‌های اسپات (خرید و فروش آنی و بی‌واسطه‌ی ارزهای دیجیتال) قرار دارد و ارز بایننس کوین نیز با ارزش بازار ۹۵ میلیارد دلار، جایگاه پنجم را در فهرست محبوب‌ترین رمزارزها دراختیار دارد.

صرافی ارز دیجیتال بایننس

تاریخچه و پیدایش بایننس کوین

بایننس از زمان تولدش در سال ۲۰۱۷ یکی از بزرگ‌ترین نام‌ها در عرصه‌ی بلاکچین و ارزهای دیجیتال بوده؛ این شرکت در کنار بدل‌شدن به بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال دنیا، اکوسیستم کاملی از قابلیت‌های مبتنی‌بر رمزارزها را نیز راه انداخته است؛ ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB) جزئی مهم و حیاتی از همین اکوسیستم به‌شمار می‌آید.

در واپسین هفته‌های منتهی به آغاز به‌کار صرافی بایننس، این شرکت در ماه جولای ۲۰۱۷ عرضه‌ی اولیه‌ی سکه (ICO) را برای ارز دیجیتال بایننس کوین انجام داد. در مجموع ۲۰۰ میلیون توکن BNB وجود دارد که ۱۰ درصد از آن‌ها (۲۰ میلیون توکن) به سرمایه‌گذاران اولیه‌ی بایننس، ۴۰ درصد (۸۰ میلیون توکن) به تیم بنیان‌گذار و ۵۰ درصد باقیمانده (۱۰۰ میلیون توکن) به شرکت‌کنندگان دیگر اعطا شد.

تقریبا نیمی از سرمایه‌ی جذب‌شده در جریان ICO با هدف برندینگ و بازاریابی بایننس کنار گذاشته شد و یک‌سوم آن نیز برای ساخت پلتفرم بایننس و انجام اقدامات موردنیاز برای ارتقای اکوسیستم بایننس به‌کار گرفته شد.

در بازه‌ی زمانی ICO، ارز بایننس کوین حدود ۰٫۱۱ دلار قیمت‌گذاری شده بود؛ درحالی‌که در سال ۲۰۲۴ قیمت بایننس کوین به بیش‌از ۶۰۰ دلار هم رسید؛ شما می‌توانید برای خرید بایننس کوین به تومان یا تتر، به صرافی آبان تتر مراجعه کنید.

تاریخچه ارز دیجیتال بایننس کوین

بایننس کوین (BNB) رمزارزی است که توسط صرافی بایننس عرضه شده است. این ارز در سال ۲۰۱۷ از طریق عرضه اولیه (ICO) با قیمت ۰.۱۱ دلار معرفی شد و در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۶۰۰ دلار رسید. از ۲۰۰ میلیون توکن عرضه‌شده، ۱۰٪ به سرمایه‌گذاران اولیه، ۴۰٪ به تیم بنیان‌گذار و ۵۰٪ به کاربران اختصاص یافت. سرمایه جذب‌شده برای بازاریابی، توسعه صرافی و ارتقای اکوسیستم بایننس استفاده شد.

بایننس کوین چگونه کار می‌کند؟

بایننس در کنار کسب‌وکار صرافی خود، چندین بلاکچین را هم در بطن اکوسیستم به‌هم‌پیوسته‌‌اش به‌پیش می‌راند. بلاکچین بایننس با استفاده از اتریوم توسعه یافته است و از ارز بایننس کوین (BNB) به‌عنوان توکن بومی‌اش استفاده می‌کند؛ در ادامه با هرکدام از بلاکچین‌های بایننس آشنا می‌شویم:

  • BNB Beacon Chain: بلاکچینی که پیش‌تر با نام Binance Chain شناخته می‌شد و مواردی همچون استیکینگ و رأی‌گیری درباره‌ی تغییرات پیشنهادیِ شبکه را هدایت می‌کرد. BNB Beacon Chain در تاریخ سوم دسامبر ۲۰۲۴ و با مجموع ۳۸۵٬۲۵۱٬۹۲۷ بلوک، کنار گذاشته شد.
  • BNB Smart Chain: بلاکچینی که فرآیند ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند را هدایت می‌کند؛ این بلاکچین پیش‌تر با نام Binance Smart Chain شناخته می‌شد و اکنون به‌موجب نقشه‌ی راه Fusion قرار است تا ادامه‌دهنده‌ی راه بلاکچین بازنشسته‌ی Beacon Chain باشد.
  • opBNB: راهکار لایه‌ی دوم بر بستر BNB Chain که با هدف دستیابی کاربران اکوسیستم BNB به تراکنش‌های سریع‌تر و کارمزد تراکنش کمتر توسعه یافته است.
  • zkBNB: راهکار لایه‌ی دوم دیگری برای BNB Chain که با استفاده‌از اثبات هیچ‌آگاهی یا دانش صفر (پروتکلی که در آن یک طرف می‌تواند ادعایی را بدون انتقال هیچ‌گونه اطلاعات اضافی به طرف دیگر ثابت کند) به تراکنش‌های سریع‌تر و کارمزدهای کمتر دست می‌یابد؛ کاربرد آن بیشتر در حوزه‌ی بازی و شبکه‌های اجتماعی است.
  • BNB Greenfield: راهکار ذخیره‌سازی غیرمتمرکزی در بطن اکوسیستم BNB Chain که امکان کنترل داده‌ها و توسعه‌ی اپلیکیشن‌هایی با تمرکز بر مالکیت داده و نوع جدیدی از اقتصاد داده را در اختیار کاربر می‌گذارد.

ارز دیجیتال بایننس کوین به‌عنوان توکن کاربردی یا ابزاری (توکنی که برای دسترسی به کالا یا خدمات خاصی بر بستر اکوسیستم مبتنی‌بر بلاکچین به‌کار می‌رود) شناخته می‌شود که بر بستر بلاکچین BNB Chain به حیات خود ادامه می‌‌دهد. ناگفته نماند که نماد BNB ارز بایننس کوین، مخفف عبارت Build’N’Build است که به حرکت تدریجی شبکه‌ی بایننس به‌سوی پروژه‌ای مشارکتی، متن‌باز و مبتنی‌بر همکاری اشاره دارد.

مدل اجماع PoSA؛ ترکیب اثبات سهام و اعتبار

بلاکچین‌های اصلی BNB Chain ترکیبی از مدل اثبات سهام (PoS) و اثبات اعتبار (PoA) را با نام PoSA برای حفظ امنیت و عملکرد شبکه به‌کار می‌گیرند.

  • کاربران برای اینکه به‌عنوان اعتبارسنج (Validator) انتخاب شوند، باید حداقل ۱۰,۰۰۰ واحد ارز بایننس کوین را به شبکه استیک کنند. 
  • افرادی که دارایی‌شان کمتر از ۱۰,۰۰۰ واحد باشد، می‌توانند سهم‌شان را به یک اعتبارسنج منتخب واگذار کرده و در ازای آن، بخشی از پاداش‌های دریافتی اعتبارسنج را کسب کنند.
  • اعتبارسنج‌‌ها (ولیدیتورها) علاوه بر ۱۰,۰۰۰ بایننس کوین، اعتبار خود را نیز استیک می‌کنند؛ زیرا برخلاف برخی بلاک‌چین‌ها، فعالیت آن‌ها به‌صورت عمومی انجام می‌شود و ناشناس نیست.
  • فعالیت عمومی اعتبارسنج‌ها در بلاکچین BNB Chain یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، درحالی‌که در سایر بلاک‌چین‌ها مانند بیت‌کوین و اتریوم، شرکت‌های ماینینگ می‌توانند به‌صورت عمومی یا ناشناس فعالیت کنند.

PoSA در بلاکچین BNB Chain تعداد اعتبارسنج‌های به‌مراتب کمتری درمقایسه‌با بیت‌کوین و اتریوم دارد. این مدل با کاهش تمرکززدایی در فرآیند اعتبارسنجی، تلاش می‌کند از ورود عوامل مخرب جلوگیری کند. همچنین، با متمرکزکردن کنترل در دستان تعداد محدودی از اعتبارسنج‌ها، امکان پردازش حجم بالاتری از تراکنش‌ها با سرعت بالاتر را نیز فراهم می‌کند.

قراردادهای هوشمند

در سال ۲۰۲۰، بایننس با معرفی BNB Smart Chain قابلیت قراردادهای هوشمند را به بلاکچین BNB Chain اضافه کرد. قراردادهای هوشمند براساس مجموعه‌ای از شرایط از پیش تعیین‌شده، امکان اجرای توافقات بین دو طرف را بدون نیاز به واسطه فراهم می‌کنند.

استفاده از قراردادهای هوشمند در BNB Smart Chain باعث افزایش کارایی شبکه و کاهش هزینه‌های ایجاد و اجرای قراردادها شده است. روزانه بیش از ۲۰۰۰ اپلیکیشن غیرمتمرکز (dApp) و بیش از یک میلیون کاربر از این فناوری استفاده می‌کنند.

برخی از توسعه‌دهندگان به دلیل هزینه‌ی کمتر قراردادهای هوشمند در بلاک‌چین BNB Smart Chain به‌سمت آن جذب شده‌اند. برخی معتقد ند که کارمزد پایین‌تر BSC به کمتر بودن ترافیک کمتر این شبکه نسبت به اتریوم بازمی‌گردد؛ اما کارمزدها تفاوت معناداری دارند؛ به‌طوری‌که در ۲۲ آوریل ۲۰۲۴، کارمزد گس (هزینه‌ی اجرای موفق قرارداد هوشمند یا تراکنش) در شبکه‌ی اتریوم بیش از ۶۰ برابر بیشتر از بلاکچین BNB بود؛ البته، راهکارهای لایه دوم اتریوم (مانند Arbitrum و Optimism) تا حدی مشکل را حل کرده‌اند، به‌طوری‌که کارمزد تراکنش‌ها در آن‌ها کمتر از یک سنت است.

اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp)

قراردادهای هوشمند مسیر را برای توسعه و گسترش اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) هموار کرده‌اند. این اپلیکیشن‌ها مشابه برنامه‌های موبایل یا کامپیوتر هستند؛ با این تفاوت که به‌جای اجرا روی یک سرور مرکزی، کد آن‌ها از طریق قرارداد هوشمند روی بلاک‌چین ثبت می‌شود. شبکه‌ی همتابه‌همتای (P2P) بلاکچین BNB به‌طور مستقل، بدون نیاز به هیچ نهاد متمرکزی، می‌تواند قراردادهای هوشمند اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را اجرا کند.

توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT)

بلاکچین بایننس قابلیت ایجاد، جمع‌آوری و خریدوفروش توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) را هم فراهم کرده است. با توجه به جدید بودن NFTهای بایننس، هنوز مشخص نیست که آیا این اکوسیستم می‌تواند از بلاک‌چین‌های قدیمی‌تر مانند اتریوم پیشی بگیرد یا خیر.

توکنیزه‌کردن دارایی‌ها

بلاکچین BNB Chain به‌عنوان یک لایه‌ی اول برای سایر پروژه‌های رمزنگاری عمل می‌کند. توکن‌های بومی این شبکه در ابتدا با استاندارد BEP-2 شناخته می‌شدند؛ اما به‌زودی به استاندارد BSC منتقل خواهند شد.

استاندارد BEP-2 مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های استاندارد به‌حساب می‌آید که تمامی دارایی‌های ایجادشده در بلاک‌چین بایننس باید از آن پیروی کنند. این استاندارد تضمین می‌کند که تمام توکن‌های ساخته‌شده در بلاکچین BNB Chain بتوانند بدون مشکل با یکدیگر تعامل داشته باشند و اکوسیستم یکپارچه‌ای را تشکیل دهند.

بایننس کوین (BNB) توکن بومی BNB Chain است که برای تراکنش‌ها، قراردادهای هوشمند و استیکینگ استفاده می‌شود. این شبکه شامل BNB Smart Chain (قراردادهای هوشمند)، opBNB و zkBNB (راهکارهای لایه دوم) و BNB Greenfield (ذخیره‌سازی غیرمتمرکز) است.

BNB از مدل اجماع PoSA (ترکیب اثبات سهام و اعتبار) استفاده می‌کند که باعث افزایش سرعت و کاهش هزینه تراکنش‌ها نسبت به اتریوم شده است. این بلاکچین از NFTها، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) و توکنیزه‌کردن دارایی‌ها پشتیبانی می‌کند.

مزایای ارز دیجیتال بایننس کوین

بایننس کوین به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین ارزهای بازار که نام بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال را هم یدک می‌کشد، نقاط قوت بسیاری دارد؛ در ادامه با تعدادی از مزایای ارز دیجیتال بایننس کوین آشنا می‌شویم:

  • کارمزد پایین: بلاکچین BNB Chain به‌لطف مکانیزم اجماع منحصربه‌فرد PoSA (ترکیبی از گواه اثبات اعتبار و گواه اثبات سهم)، تراکنش‌های بیشتری را با مشارکت کمتر اعتبارسنج‌ها و صرف انرژی کمتر برای محاسبات پردازش می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود کارمزد تراکنش‌ها در‌مقایسه‌با بلاک‌چین‌های قرارداد هوشمند مانند اتریوم، بسیار پایین‌تر باشد.
  • مناسب برای کاربران بایننس: اگر از صرافی بایننس استفاده می‌کنید، داشتن ارز بایننس کوین شبیه به امتیازهای وفاداری خطوط هوایی است. این توکن امکان کاهش کارمزد معاملات، پرداخت در پلتفرم‌های پشتیبانی‌شده و دسترسی به عرضه‌های اختصاصی NFT را برای کاربران فراهم می‌کند.
  •  مکانیزم سوزاندن توکن: ویژگی سوزاندن خودکار توکن BNB به‌گونه‌ای طراحی شده است که فشارهای ناشی از عرضه و تقاضا را مدیریت کند. این فرآیند خودکار تا زمانی ادامه می‌یابد که تعداد توکن‌های BNB در بازار به ۱۰۰میلیون واحد کاهش یابد.
  •  برنامه‌پذیری: بلاکچین BNB Smart Chain به‌دلیل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، از قابلیت برنامه‌پذیری بالایی برخوردار است. در این شبکه، اپلیکیشن‌ها و پروتکل‌های مختلف می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. با رشد جامعه‌ی کاربران شبکه‌ی بایننس، می‌توان انتظار ظهور کاربردهای نوآورانه‌ی بیشتری را داشت.
  •  توکنیزه‌سازی: هر نوع دارایی با قابلیت ثبت دیجیتالی را می‌توان در بلاکچین BNB Chain به توکن تبدیل کرد. مفهوم توکنیزه‌سازی بیشتر در حوزه‌ی NFTـها رایج است؛ اما در دنیای واقعی نیز در بخش‌هایی مانند املاک، آثار هنری و حتی طلا کاربرد دارد. در واقع، توکن‌ها را می‌توان به‌عنوان گواهی دیجیتال مالکیت یک دارایی در نظر گرفت.

معایب و چالش‌های بایننس کوین

مانند هر دارایی دیجیتال دیگری، ارز بایننس کوین هم معایب و چالش‌هایی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • تمرکزگرایی: بلاکچین‌های بایننس تحت مالکیت شرکت خصوصی Binance هستند و از مدل اجماع PoSA استفاده می‌کنند. در مدل PoSA، فرآیند تأیید تراکنش‌ها در اختیار گروه محدودی از اعتبارسنج‌ها قرار دارد که توانایی مالی لازم برای مشارکت در این فرآیند را دارند. اعتبارسنج‌ها همچنین باید اطلاعات هویتی خود را ارائه دهند. درمقایسه‌با بسیاری از شبکه‌های دیگر، بلاکچین بایننس گرایش بیشتری به تمرکزگرایی دارد که با برخی از اصول بنیادین دنیای کریپتو در تضاد است. از سوی دیگر، همین ساختار بایننس نقطه‌ی شکست متمرکزی ایجاد می‌کند؛ زیرا مهاجمان تنها با هدف قرار دادن تعداد محدودی از گره‌های کلیدی می‌توانند کل سیستم را به خطر بیندازند.
  • هدف حملات سایبری: خود بلاکچین بایننس از امنیت رمزنگاری‌شده‌ی فناوری بلاک‌چین بهره می‌برد؛ اما صرافی بایننس بارها مورد حمله‌ی هکرها قرار گرفته است که به دنبال نفوذ به کیف پول‌های گرم (Hot Wallets یا کیف پول‌هایی که همیشه به اینترنت و شبکه‌ی ارز دیجیتال متصل هستند) بوده‌اند؛ در سال ۲۰۲۲، یک آسیب‌پذیری در پل بایننس باعث سرقت ۵۷۰ میلیون دلار شد که نمونه‌ای از خطرات احتمالی اکوسیستم بایننس به شمار می‌رود.

کاربردهای بایننس کوین در دنیای واقعی

از سال ۲۰۱۷ که ارز دیجیتال بایننس کوین به‌عنوان یک توکن کاربردی برای کاهش کارمزدهای معاملاتی معرفی شد؛ کاربردهای آن به طیف گسترده‌ای از پلتفرم‌ها گسترش یافته است. این توکن برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در Binance.com، Binance DEX و Binance Chain مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارز بایننس کوین علاوه‌بر کاربردهایش در اکوسیستم خود بایننس، در زمینه‌های مختلف دیگری هم به‌کار می‌رود:

  • پرداخت‌های دیجیتال (در پلتفرم‌هایی مانند Monetha و HTC)
  • رزرو خدمات سفر (در سایت‌هایی مانند TravelbyBit، Trip.io و Travala.com)
  • سرگرمی (خرید موسیقی و دریافت جوایز بازی)
  • پرداخت هزینه‌ی خدمات آنلاین (در پلتفرم‌هایی مانند BitTorrent، Canva و Storm)
  • امور مالی (دریافت وام از ETHLend یا سرمایه‌گذاری در Moeda)

کاربران می‌توانند از ارز بایننس کوین برای سرمایه‌گذاری در عرضه‌های اولیه‌ی سکه (ICO)  برنامه‌ی Binance Launchpad استفاده کنند. توکن‌های جدید در صرافی بایننس لیست می‌شوند و این پلتفرم را به یک بازار یکپارچه برای معامله‌ی انواع ارزهای دیجیتال، چه توکن‌های جدید، چه توکن‌های مطرح، تبدیل می‌کند.

مقایسه بایننس کوین با سایر ارزهای دیجیتال

مقایسه بایننس کوین با سایر ارزهای دیجیتال

بلاکچین BNB Chain و اتریوم در برخی جنبه‌های عملکردی شباهت‌هایی دارند؛ اما در ساختار و فلسفه‌ی کلی، تفاوت‌های اساسی میان آن‌ها وجود دارد.

اتریوم در ابتدا به‌عنوان پروژه‌‌ای غیرانتفاعی، غیرمتمرکز و متن‌باز با هدف گسترش ایده‌های مطرح‌شده در بیت‌کوین توسعه یافت. در مقابل، بایننس، به‌عنوان یک سازمان از ابتدا به‌عنوان شرکتی خصوصی، متمرکز و انتفاعی تأسیس شد که هدف آن ایجاد بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال دنیا بود. هر دو پروژه رویکردی نوآورانه دارند؛ اما انگیزه‌های موجود در پسِ آن‌ها به‌وضوح متفاوت است.

بلاکچین BNB Chain و اتریوم از نظر مکانیزم اجماع نیز مسیرهای جداگانه‌ای را طی کرده‌اند. اتریوم از زمان The Merge (رویداد تغییر مکانیزم اجماع اتریوم از گواه بر کار به گواه بر سهم) در سپتامبر ۲۰۲۲ به اثبات سهام (PoS) مهاجرت کرده است؛ درحالی‌که زنجیره‌ی BNB از مدل ترکیبی اثبات سهام و اعتبار (PoSA) برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها بهره می‌برد.

در پسِ بلاکچین BNB Chain فلسفه‌ای متفاوت با اتریوم وجود دارد؛ در بلاکچین بایننس توسعه‌دهندگان شبکه با انتخاب مدل اجماع PoSA، تمرکززدایی را فدای مقیاس‌پذیری کرده‌اند. این دقیقاً همان نقطه‌ی تمایز اساسی بلاکچین BNB Chain و اتریوم است.

پیش‌تر ارز بایننس کوین درمقایسه‌با اتر (ETH) کمتر مورد استفاده قرار می‌گرفت، زیرا کاربران برای بهره‌گیری از طیف گسترده‌تری از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) به اکوسیستم اتریوم روی می‌آوردند. اتریوم همچنان پیشتاز این حوزه محسوب می‌شود؛ اما اکوسیستم dApp بایننس اسمارت چین (BSC) نیز رشد قابل‌توجهی داشته است تا جایی که از نظر ارزش کل قفل‌شده TVL (معیاری برای اندازه‌گیری کل دارایی در فضای ارزهای دیجیتال) در پروژه‌های موجود در بستر اسمارت چین بایننس، توانسته از سولانا و کاردانو پیشی بگیرد.

کیف پول‌های مناسب برای ذخیره بایننس کوین

راه‌های مختلفی برای ذخیره ارز بایننس کوین وجود دارد، از کیف‌پول سرد و کیف‌پول گرم گرفته تا نگهداری آن نزد یک متولی؛ میزان تحمل ریسک و ترجیح شخصی کاربران تعیین می‌کند که کدام روش را انتخاب کنند.

کیف‌پول‌های سرد به‌طور کامل از اینترنت جدا هستند؛ به‌همین دلیل، هک‌کردن آن‌ها کار آسانی نیست و معمولاً به‌عنوان گزینه‌ای امن‌تر برای معامله‌گران کمتر فعال شناخته می‌شوند. این دستگاه‌های ذخیره‌سازی اغلب شبیه فلش‌مموری‌های USB هستند و لایه‌های امنیتی داخلی مضاعفی دارند که در صورت اتصال به اینترنت برای انجام معامله، از نفوذ و سرقت اطلاعات جلوگیری می‌کنند.

در مقابل کیف پول سر، کیف‌ پول‌های گرم به‌طور مستقیم به اینترنت متصل هستند و معمولاً از طریق اپلیکیشن‌های موبایل یا دسکتاپ در دسترس قرار دارند. محبوبیت این کیف‌پول‌ها به دلیل سهولت استفاده و امکان انجام سریع معاملات است.

خود بایننس برای نگهداری ارز دیجیتال بایننس کوین کیف پول‌هایی نظیر Trust Wallet، MetaMask و Ledger را پیشنهاد می‌دهد؛ اما شما کاربر ایرانی عزیز باید پیش‌از هرگونه استفاده از کیف پول‌های یادشده، باید به‌دقت وضعیت تحریم و احتمال مسدود بودن کاربران ایرانی در این کیف پول‌ها بررسی کنید.

امنیت بایننس کوین

بایننس از زمان راه‌اندازی بایننس کوین و بلاکچین BNB Chain در سال ۲۰۱۷، مجموعه‌ای از اقدامات امنیتی را برای حفاظت از دارایی‌های کاربران و افزایش امنیت اکوسیستم اجرا کرده؛ به‌عنوان مثال، در گزارش خود BNB Chain در سال ۲۰۲۳ آمده که پلتفرم DappBay تاکنون بیش از ۱۱۵۸ برنامه‌ی غیرمتمرکز (dApp) را فهرست کرده و با بهره‌گیری از قابلیت Red Alarm، به کاربران در شناسایی بیش از ۴۴۵ پروژه‌ی پرریسک کمک کرده است. همچنین، مکانیزم اجماع PoSA با ترکیب عناصر اثبات سهام و اثبات اعتبار، به افزایش امنیت و کارایی شبکه کمک می‌کند.

بلاکچین BNB Chain همکاری نزدیکی هم با شرکت‌های امنیتی مطرحی مانند CertiK دارد تا از ابزارهای پیشرفته برای ممیزی قراردادهای هوشمند و تحلیل بلاک‌چین بهره ببرد؛ اما چالش‌های امنیتی همچنان وجود دارند؛ به‌عنوان مثال، در سال ۲۰۲۲، یک آسیب‌پذیری در پل بایننس منجر به سرقت ۵۷۰ میلیون دلار شد؛ هرچند که گزارش‌های امنیتی نشان می‌دهند که خسارات ناشی از حملات سایبری در سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ بالغ‌بر ۸۳.۳ درصد کاهش یافته است.  از سوی دیگر، بلاکچین BNB در فوریه‌ی ۲۰۲۵ به‌روزرسانی‌های مهمی را برای افزایش امنیت و بهبود عملکرد خود اجرا کرد که شامل تدابیری برای مقابله با حملات MEV بود.

در مجموع، با وجود اقدامات گسترده‌ی امنیتی، کاربران همچنان باید هوشیار باشند و از روش‌های توصیه‌شده برای حفاظت از دارایی‌های خود، از جمله احراز هویت دو مرحله‌ای و استفاده از کیف‌پول‌های امن، پیروی کنند.

بایننس کوین (BNB) با مکانیزم PoSA و همکاری با CertiK امنیت شبکه را تقویت می‌کند. DappBay تاکنون ۴۴۵ پروژه پرریسک را شناسایی کرده است. با وجود هک ۵۷۰ میلیون دلاری در ۲۰۲۲، به‌روزرسانی‌های ۲۰۲۵ امنیت را بهبود داده و حملات سایبری در ۲۰۲۴، ۸۳.۳٪ کاهش یافته است. کاربران باید از احراز هویت دو مرحله‌ای و کیف‌پول‌های امن استفاده کنند.

آیا بایننس کوین گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری است؟

تصمیم‌گیری برای خرید ارز بایننس کوین تا حد زیادی به اهداف سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد. سرمایه‌گذاران پیش از انتخاب یک پروژه برای سرمایه‌گذاری، عوامل مختلفی مانند ارزش بازار، امنیت، تاریخچه و مکانیزم بلاکچین ارز دیجیتال را بررسی می‌کنند. در نهایت، این شما هستید که باید تصمیم بگیرید آیا در BNB سرمایه‌گذاری کنید و از چه استراتژی‌هایی برای مدیریت سرمایه‌گذاری بهره ببرید.

پرسش و پاسخ‌های متداول

  1. بایننس کوین (BNB) چیست؟ بایننس کوین، توکن بومی صرافی بایننس است که بر بستر بلاک‌چین اختصاصی بایننس فعالیت می‌کند و کاربردهای متعددی در پرداخت‌ها، ترید و سرمایه‌گذاری دارد و یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال بازار به‌شمار می‌آید.
  2. چطور ارز بایننس کوین (BNB) بخریم؟ شما می‌توانید برای خرید ارز دیجیتال بایننس کوین با پرداخت تومان یا تتر به صرافی آبان تتر مراجعه کنید.
  3. چگونه می‌توان ارز بایننس کوین را ذخیره کرد؟ برای ذخیره‌ی ارز دیجیتال بایننس کوین می‌توانید از کیف‌ پول‌ سرد (آفلاین) یا گرم (آنلاین) استفاده کنید. کیف‌ پول سرد مانند دستگاه‌های سخت‌افزاری، امنیت بالاتری دارد؛ زیرا به اینترنت متصل نیستند. کیف‌ پول گرم، مانند اپلیکیشن‌های موبایل یا دسکتاپ، دسترسی سریع‌تری را فراهم می‌کند؛ اما به دلیل اتصال به اینترنت، ممکن است در معرض خطرات امنیتی بیشتری باشند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا