وام ارز دیجیتال چیست؟

وام ارز دیجیتال(Crypto Lending) چیست؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بازار مالی ارزهای دیجیتال، وام ارز دیجیتال یا کریپتو لندینگ است. سرمایه‌گذاران این بازارها این امکان را دارند که بتوانند دارایی خود را به متقاضیان وام قرض بدهند. این نوع از مبادلات ارز دیجیتال وام ارز دیجیتال یا کریپتو لندینگ (Crypto Lending) نامیده می‌شود. برای آشنایی با وام دهی ارز دیجیتال، نحوه انجام فرآیند آن‌ها و همچنین نقلط قوت و ضعف این روش، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کریپتو لندینگ یا وام دهی ارز دیجیتال چیست؟

فرآیند وام دهی ارز دیجیتال یا کریپتو لندینگ به معنای این است که کاربران در یکی از پلتفرم‌های وام دهی، بدون نیاز به اعتماد به دیگران، سرمایه خود را به آن‌ها وام می‌دهند. در این فرآیند مبلغ وام به حساب کاربر متقاضی واریز می‌گردد و در پلتفرم مذبور یک برنامه بازپرداخت اصل وام و سود آن تعیین می‌شود. سودهای جمع‌آوری شده به صورت منظم به حساب وام دهندگان واریز می‌گردد. به عبارتی می‌توان گفت که وام کریپتو لندینگ یکی از جدیدترین روش‌های کسب درآمد با استفاده از ارز دیجیتال می‌باشد.

روش کار سیستم Crypto Lending چیست؟(وام دهی کریپتو چگونه کار می کند؟)

روش کار سیستم کریپتو لندینگ به این صورت است که شما به عنوان وام گیرنده، سرمایه ارزی خود را وثیقه می‌گذارید و از سرمایه دیگر افراد وام می‌گیرید. این روش به صورت P2P و در بستر پلتفرم‌هتی وام دهی آنلاین انجام می‌شود و در آن از هیچ واسطه‌ای خبری نخواهد بود. پیش از دریافت وام باید قرارداد مربوطه را که در آن زمان و نحوه بازپرداخت و همچنین درصد سود وام تعیین شده را تکمیل کنید. بنابراین در هنگام تسویه وام، می‌بایست سود تعیین شده آن را مطابق با قرارداد به حساب وام دهنده واریز نمایید.

در این سیستم وام دهندگان افرادی هستند که با قرض دادن سرمایه خود، از آن‌ها کسب درآمد می‌کنند. وام گیرندگان معمولا چند برابر مبلغی که وام می‌گیرند را به عنوان وثیقه در حساب وام دهنده بلوکه می‌نمایند. در صورتی که وام گیرنده در موعد مقرر مبلغ وام را به همراه سود آن پرداخت نکند، وثیقه بلوکه شده در حساب وام دهنده باقی خواهد ماند.

انواع وام های ارز دیجیتال

وام‌‌های ارز دیجیتال مثل وام‌های عادی بانک‌ها، انواع مختلف دارند و هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین شما با توجه به نیاز خود، می‌توانید یکی از انواع وام ارز دیجیتال را دریافت کنید. در ادامه انواع وام کریپتو را به شما معرفی کرده و شرایط دریافت هر یک را با هم بررسی می‌کنیم:

پلتفرم وام دهی ارز دیجیتال

وام وثیقه ای

در این روش وام گیرندگان برای دریافت تسهیلات مورد نیازشان باید یک وثیقه پرداخت نمایند. افرادی که قصد گرفتن وام دارند، باید پیش از دریافت آن، میزان مشخصی رمز ارز را به پلتفرم مورد نظر واریز نمایند. در روش وثیقه گذاری، وام گیرنده به اندازه درصد معینی از مبلغ سپرده خود می‌تواند وام دریافت کند. در واقع می‌توانیم بگوییم که این روش از وام ارز دیجیتال، مناسب افرادی است که زمان کافی برای دریافت وام خود دارند.

وام فلش

وام فلش یا فلش لون یکی از انواع وام‌های بدون وثیقه است که با عنوان وام‌ آنی ارز دیجیتال نیز شناخته می‌شود. این وام اولین بار در سال 2018 میلادی توسط پروتکل دیفای ماربل (Marble) مطرح شد. نام این وام نشان دهنده این است که فرآیند اعطای آن در زمان کوتاهی صورت می‌گیرد. مهم‌ترین کاربرد وام فوری در فرصت‌های آربیتراژ می‌باشد. مثلا خرید فوری رمزارز اتریوم در یک بازار قیمت بالاتری نسبت به خرید معمولی آن دارد. البته نکته مهم در مورد این وام‌ها، ریسک بالای آن‌ها به خاطر بازپرداخت سریع آن‌ها است.

وام بدون وثیقه ای

فرآیند دریافت وام بدون وثیقه با انجام احراز هویت انجام می‌شود. در این روش باید وام گیرنده برای دریافت وام مورد نیازش احراز هویت شود. از آنجایی‌که برای دریافت این وام‌ها وثیقه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود، زیاد مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار نگرفته است.

خط اعتباری کریپتو

وام اعتباری یکی از انواع وام‌های نیازمند وثیقه‌گذاری است که در آن کاربران به اندازه درصد مشخصی از وثیقه سپرده شده خود وام می‌گیرند. چون برای بازپرداخت این وام شرایط خاصی تعریف نمی‌شود و به میزان وام دریافت شده سود تعلق می‌گیرد، ما بقی وثیقه وام گیرنده برای برداشت آزاد خواهد بود. بنابراین در این روش کاربران می‌توانند بخشی از وثیقه خود را برداشت نمایند.

مزایای استفاده از سیستم وام کریپتو چیست؟

نقاط مثبت و مزایای وام ارز دیجیتال

وام دهی با روش کریپتو لندینگ را می‌توان بهترین فرصت هم برای سرمایه گذاران و هم متقاضیان وام دانست. سرمایه گذاران با قرض دادن رمز ارزهای خود، طبق قرارداد سود دریافت می‌کنند. پس کریپتو لندینگ برای این دسته از افراد، روشی ساده برای کسب درآمد خواهد بود. در مقابل افرادی که متقاضی وام هستند، بدون هیچ دردسری وام مورد نیازشان را دریافت خواهند کرد. علاوه بر این مورد، این روش از وام دهی رمز ارزها مزایای دیگری نیز دارد. در ادامه دیگر مزایای این روش را با هم بررسی می‌کنیم:

  • وام رمز ارز نیازی به شرح علت درخواست وام ندارد و نیازی نیست مبلغ وام را در زمینه خاصی خرج کنید.
  • مبلغ وام کریپتو به سوابق حساب شخص وام گیرنده بستگی ندارد و بر اساس وثیقه مورد نظر تعیین می‌شود.
  • برای دریافت وام رمز ارز نیازی به سرمایه گذاری طولانی مدت به منظور کسب امتیاز وام ندارید.
  • وام دهی ارزهای دیجیتال به مرز و جغرافیای متقاضیان بستگی ندارد و شما از هر منطقه از جهان می‌توانید درخواست وام دهید.
  • نکته مهم در مورد وام‌های کریپتویی، عدم ثبت سابقه دریافت وام در سامانه مالیاتی است. بنابراین وام گیرندگان دغدغه پاسخگویی در مورد وام خود به اداره مالیات نخواهند داشت.

علاوه بر مواردی که به عنوان مزایای وام ارزهای دیجیتال گفتیم، محدودیتی در مبلغ وام وجود ندارد. بنابراین وام گیرنده بدون هیچ محدودیتی می‌تواند وام دریافت کند.

ریسک و معایب وام ارز دیجیتال

سیستم وام دهی ارز دیجیتال مثل دیگر سیستم‌های دیجیتالی دیگر معایب مخصوص به خود را دارد. در ادامه مهم‌ترین معایب یا نقاط منفی انواع وام‌های ارز دیجیتال را برای شما مورد بررسی قرار می‌دهیم:

مارجین کال

یکی از مهم‌ترین و البته خطرناک‌ترین ریسک‌های مربوط به وام‌های رمز ارزها به کاهش ارزش وثیقه مرتبط می‌شود. در واقع با افت قیمت وثیقه وام گیرندگان، به طور ناگهانی میلیاردها دلار سپرده بلوکه می‌شود. در چنین شرایطی وام گیرنده باید توکن‌های بیشتری را برای وثیقه وام خود ارائه کند و گر نه همه دارایی خود را از دست خواهند داد.

تفاوت های سیستم وام کریپتو با وام های بانکی

مارجین کال که در بین عموم با عنوان کال مارجین نیز شناخته می‌شود، پیامی است که تریدر را نسبت به از بین رفتن حساب او با خبر می‌کند. در واقع مارجین کال پیامی است که با هدف واریز پول بیشتر به حساب دیجیتال یا بستن معاملات باز برلی آزاد شدن مارجین ارسال می‌شود.

عدم نقدینگی

اولین مرحله برای دریافت وام کریپتو سپرده‌گذاری دارایی‌تان برای مدت مشخص در یک پلتفرم وام ارز دیجیتال است.در صورتی که کاربر نیاز به برداشت وجوه خود داشته باشد در اغلب موارد باید مدت زمان زیادی منتظر بماند. زیرا اغلب پلتفرم‌ها با مشکل عدم نقدینگی مواجه هستند.

قانون ناپذیری

پلتفرم‌های وام دهی ارز دیجیتال توسط مراجع قانونی تنظیم نشده‌اند، بنابراین هیچ گونه نظارتی بر روی عملکرد آن‌ها وجود ندارد و بر اساس قوانین نظام بانکی اداره نمی‌شوند. پلتفرم‌های وام دهی ارز دیجیتال هیچ گونه ضمانتی برای وام‌های خود ارائه نمی‌دهند. بنابراین در صورت ورشکستگی پلتفرم، امکان از بین رفتن سرمایه کاربران وجود خواهد داشت.

نرخ بهره بالا

اکثر پلتفرم‌های وام دهی نرخ بهره بسیار بالایی دارند که معضل بزرگی برای وام گیرندگان است. در بسیاری از پلتفرم‌های لندینگ وام گیرندگان باید تا 20 درصد سود سالیانه پرداخت نمایند که منطقی نیست. حتی می‌توان گفت بعضی مواقع وام گرفتن از بانک‌ها به روش سنتی می‌تواند گزینه بهتری باشد.

احتمال حملات سایبری

اولین مشکلی که شاید در این سیستم ممکن است برای وام گیرنده یا وام دهنده ایجاد شود، وجود خطا در کدهای نوشتاری قرارداد هوشمند می‌باشد. وام دهی ارزهای دیجیتال توسط قراردادهای هوشمند صورت می‌گیرد. در صورت وجود کوچک‌ترین خطا در کدنویسی این وام‌ها، می‌توانند مورد آسیب حملات سایبری قرار بگیرند.

احتمال لیکوئید شدن وام

لیکوئید شدن به معنای نقد شدن دارایی ارز دیجیتال است که در صورت پایین بودن ارزش وثیقه وام گیرنده نقد می‌شود. برای دریافت وام‌های ارز دیجیتال که نیاز به ارائه وثیقه دارد، می‌بایست ارزش وثیقه بالاتر از مبلغ وام باشد. در صورت پایین بودن ارزش وثیقه نسبت به مبلغ وام، سیستم به صورت خودکار آن را حراج می‌کند.

نوسانات بازار ارز دیجیتال و افت ارزش سپرده افراد برای دریافت وام، وثیقه کاربران متقاضی وام را در معرض لیکوئید شدن قرار می‌دهد. در چنین شرایطی وام گیرنده باید میزان وثیقه خود را افزایش دهد یا این که سریعا وام خود را تسویه نماید.

آیا وام‌های ارز دیجیتال قابل اعتمادند؟

همان طور که می‌دانید همه‌ی فعالیت‌هایی که در بستر بلاک چین و دیفای انجام می‌شود نیاز به تحقیق و دقت دارد. پرداخت و دریافت وام هم از این قاعده مستثنی نیستند و‌ شما باید با دقت زیادی اقدام به دریافت وام کنید. همه حوزه‌های مرتبط‌ با ارز دیجیتال نباز به کسب دانش و اطلاعات کافی دارد و برای این که مشکلی پیش نیاید باید با علم و اطلاعات کامل پیش بروید. با داشتن دانش کافی و تحقیق و بررسی کامل می‌توانید طرح‌های وام قابل اعتماد پیدا کرده و طبق قوانین از پلتفرم‌های مختلف وام ارز دیجیتال دریافت کنید.

ریسک وام های ارز دیجیتال

برای گرفتن وام ارز دیجیتال به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

قطعا اطلاع دارید که گرفتن وام ارز دیجیتال فرایند ساده‌ای نیست. به همین دلیل است که قبل از گرفتن این وام‌ها باید به برخی نکات مهم و کلیدی توجه کنید. این موارد به شما کمک می‌کند تا در مدت زمان کمتر یک قرارداد دقیق و کم ریسک تنظیم کنید. همچنین رعایت این نکات باعث می‌شود که سواستفاده‌های احتمالی تا حد زیادی کاهش پیدا کند. برخی از مهم‌ترین نکات که باید در زمان گرفتن وام ارز دیجیتال مورد توجه قرار گیرد عبارت است از:

چگونگی باز پرداخت کریپتولند

چگونگی باز پرداخت وام یکی از نکات مهم است که باید مورد مطالعه دقیق قرار گیرد. شما در هنگام دریافت وام کریپتو باید بدانید که طول مدت وام، برنامه‌ پرداخت، جریمه دیر کرد و… به چه شکل است. این شرایط را کامل مطالعه کنید و اگر قسمتی از آن نا مفهوم بود پیگیری کنید تا به درک کامل برسید.

میزان نرخ سود

یکی از مهم‌ترین مواردی که هنگام دریافت وام ارز دیجیتال باید مورد توجه قرار گیرد، میزان نرخ بهره است. باید بدانید که نرخ بهره در پلتقرم‌ها و طرح‌های وام دهی مختلف متفاوت است. شما قبل از دریافت وام ارز دیجیتال باید نرخ بهره‌ وام را بدانید.

قابل اعتماد بودن

توجه داشته باشید که شما باید از یک پلتفرم معتبر و قابل اعتماد درخواست وام کنید. چون باید وثیقه و دارایی‌های شما در جایی امن و مطمئن نگهداری شود. چون باید بعد از باز پرداخت وام، وثیقه‌ شما کامل و سالم به شما بازگردانده شود.

پرداخت کارمزد

شما هر وامی که بخواهید، باید مقداری کارمزد پرداخت کنید. وام ارز دیجیتال هم به همین شکل است. پلتفرم‌های پرداخت وام ارز دیجیتال هم مقداری کارمزد دریافت می‌کنند. هنگام دریافت وام باید به میزان کارمزد دریافتی توسط پلتفرم دقت کنید.

تحلیل شرایط بازار

یکی از نکات مبهم در بازار ارز دیجیتال، چگونگی آینده‌ی رمز ارزها می‌باشد. شما باید قبل از دادن وثیقه و دریافت وام شرایط بازار را به خوبی تحلیل کنید. اگر مطمئن هستید که شرایط بازار به نحوی است که سرمایه گذاری شما سود مناسبی ارائه می‌دهد، اقدام به دریافت وام کنید. افت قیمت رمز ارز می‌تواند تمام برنامه‌های شما را دچار اختلال نماید.

نحوه اعتبار سنجی

در برخی از پلتفرم‌ها برای لندینگ کریپتو، نیاز به اثبات اعتبار است. اعتبار سنجی در این پلتفرم‌ها اشکال مختلفی دارد که باید از آن آگاهی کامل داشته باشید. بنابراین با آشنایی با نحوه اعتبار سنجی به راحتی می‌توانید وام رمز ارز مورد نظرتان را دریافت کنید.

قوانین مالیاتی

توجه کنید که قوانین مالیاتی کشورها با یکدیگر متفاوت است و هر کشوری قوانین مختص به خودش را دارد. در برخی از کشورها بهره وام ارز دیجیتال شامل مالیات می‌شود.

چگونه یک پلتفرم وام ارز دیجیتال را انتخاب کنیم؟

تفاوت وام ارز دیجیتال با وام بانکی

وام بانکیوام ارز دیجیتال
نیاز به احراز هویت کامل و ارائه مدارک شناسایی دارد.در پلتفرم‌های غیرمتمرکز، احراز هویت اختیاری است.
نیاز به وثیقه‌های سنتی مانند سند منزل یا فیش حقوقی دارد.امکان استفاده از دارایی‌های رمزارز به عنوان وثیقه وجود دارد.
افراد زیر ۱۸ سال و فاقد شغل ثابت، به وام دسترسی ندارند.برای دارندگان رمزارز، بدون محدودیت سنی و شغلی قابل دسترس است.
فرآیند دریافت وام زمان‌بر است.وام پس از تایید قرارداد، به سرعت به کیف پول واریز می‌شود.

دریافت وام ارز دیجیتال برای ایرانی ها

در صرافی آبان‌تتر می توانیدبه راحتی و با خیال راحت وام ریالی تا سقف 40 میلیون تومان دریافت کنید. اما چرا آبان‌تتر؟ به این علت که برای دریافت وام از آبان‌تتر نیازی به چک، سفته، ضامن، گواهی کسر از حقوق و اجاره‌نامه ندارید و در کمتر از یک ساعت می‌توانید به صورت غیرحضوری وام بگیرید. تنها وثیقه مورد نیاز برای دریافت وام، مقدار ارز دیجیتالی است که در حساب‌تان در آبان‌تتر نگه‌داری می‌کنید.

جمع بندی

وام ارز دیجیتال می‌تواند راهی مناسب برای دریافت نقدینگی بدون نیاز به فروش ارزهای دیجیتال باشد. با این حال، قبل از دریافت وام، باید به طور کامل از مزایا و ریسک‌های آن آگاه باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا