در سال های اخیر و با ورود تکنولوژی به زندگی ما، بسیاری از سرمایه داران به سمت فعالیت در زمینه ارز دیجیتال روی آورده اند. مهم ترین دغدغه سرمایه گذاران بازارهای مالی دیجیتال، پیش بینی زمان خرید و فروش در آن ها است. در واقع توانایی تحلیل و پیش بینی درست در مورد روند ارزش ارزهای دیجیتال به تریدرها کمک می کند تا سود بیشتری کسب نمایند. با پیشرفت هایی که بازار ارزهای دیجیتال داشته است، تریدرها هر روز به دنبال روش های جدیدی برای سرمایه گذاری در آن هستند. یکی از ابزارهایی که به تریدرها در بررسی و انتخاب ارزهای مختلف کمک می کند، دامیننس اتریوم است.
دامیننس اتریوم ارز دیجیتال یک ابزار تجزیه و تحلیل بازار است که به شما این امکان را می دهد تا شرایط بازار ارزهای دیجیتال را بررسی و مقایسه کنید. در واقع شما با استفاده درست از این ابزار، می توانید مشخص کنید که کدام یک از ارزهای دیجیتال ارزش سرمایه گذاری دارند. امروز می خواهیم دامیننس اتریوم و کاربردهای آن را برای شما بررسی کنیم تا بتوانید با کمک آن بیشترین سود را کسب کنید.
آنچه قرار است بخوانید
دامیننس اتریوم چیست؟
دامیننس اتریوم ابزاری برای بررسی و بیان ارزش ارزهای دیجیتال نسبت به ارزش رمز ارز اتریوم می باشد. به عبارتی این شاخص نشان می دهد که چه مقدار از ارزش کل بازار رمز ارزها به اتریوم مربوط می شود. دامیننس اتریوم ابزاری است برای بررسی سلطه ارز اتریوم در بازار ارزهای دیجیتال. این شاخص ارتباط مستقیمی با میزان مارکت کپ ارز دیجیتال اتریوم دارد.
بنابراین هر چقدر دامیننس اتریوم بالاتر باشد، نشان دهنده آن است که افراد بیشتری تمایل به سرمایه گذاری این ارز دارند. می توان گفت بالا بودن دامیننس این ارز باعث افزایش قیمت آن در روزهای آینده می شود. برعکس این مورد هم ممکن است اتفاق بیفتد. یعنی اگر این شاخص کاهش پیدا کند، نشان دهنده آن است که افراد تمایلی به نگهداری از آن ندارند. همین علت هم باعث کاهش قیمت ارز دیجیتال اتریوم در روزها یا ماه های آینده خواهد شد.
چرا دامیننس اتریوم برای سرمایه گذاران حائز اهمیت است؟
گفتیم که دامیننس اتریوم یک شاخص برای ارزیایی کلی بازار رمز ارز اتریوم است. بنابراین اهمیت بسیار زیادی برای سرمایه گذاران و فعالان این حوزه از بازارهای مالی دارد. همچنین اهمیت این شاخص را از نظر ابعاد دیگر نیز می توان بررسی کرد که در ادامه آن ها را بیان می کنیم:
- پیش بینی روند بازار:این شاخص یک ابزار مناسب برای پیش بینی روند کلی بازار ارزهای دیجیتال است.
- شناسایی فرصت های مناسب برای تریدرها:ابزار دامیننس اتریوم به سرمایه گذاران کمک می کند تا فرصت های سرمایه گذاری جدید را پیدا کنند. مثلا وقتی مقدار این شاخص کاهش پیدا می کند، نشان دهنده احتمال خارج شدن سرمایه گذاران از بازار اتریوم است. این شرایط فرصتی برای خرید ارز دیجیتال خواهد بود.
- کنترل ریسک سرمایه گذاری:شاخص دامیننس اتریوم به سرمایه گذاران کمک می کند تا بتوانند ریسک کار خود را مدیریت نمایند. مثلا وقتی مقدار این پارامتر بیش از حد بالا باشد، می توان بالا بودن ریسک سرمایه گذاری بر روی اتریوم را تشخیص داد.
دامیننس اتریوم و کاربرد آن
دامیننس اتریوم یک ابزار مهم و کاربردی برای سرمایه گذاران ارز دیجیتال به حساب می آید. در ادامه کاربردهای مختلف این شاخص مهم ارز دیجیتال را به شما خواهیم گفت. این شاخص مهم کمک زیادی به پیش بینی شرایط کلی بازار می کند. بنابراین مهم ترین کاربرد دامیننس اتریوم، ارزیابی روند کلی بازار رمز ارزها است. علاوه بر این شاخص دامیننس اتریوم به عنوان تاییدیه در معاملات نیز کاربرد دارد. همچنین اتریوم بزرگترین بستر بلاک چینی برای ساخت قراردادهای هوشمند است بنابراین دامیننس اتریوم می تواند ابزار مهمی برای تشخیص میزان تقاضای موجود باشد.
معرفی نمودارهای دامیننس اتریوم
برای پیگیری قیمت ارزهای دیجیتال می توانید نمودارهای مختلف آن را در وب سایت های مختلفی دنبال کنید. در ادامه سه مورد از محبوب ترین وب سایت ها را برای مشاهده دامیننس اتریوم به شما معرفی می کنیم:
Coin Market Cap
این سایت یکی از وب سایت های محبوب برای پیگیری قیمت در بازار رمز ارزها است.
Coin Gecko
این مورد هم یکی دیگر از ابزارهای بررسی و مقایسه قیمت ارزهای دیجیتال است. این سایت نمودار دامیننس اتریوم را در صفحه اصلی خود دارد.
Trading View
این سایت هم یکی دیگر از پلتفرم های معاملاتی آنلاین برای رمز ارزها است. این سایت هم نمودار شاخص دامیننس اتریوم را در صفحه اصلی خود نمایش می دهد. بررسی نمودارهای دامیننس در این سایت ها به شما کمک می کند تا روند کلی قیمت رمز ارزها را درک کنید.
بیشتر بخوانید: دامیننس بیت کوین چیست؟ و چه تاثیری بر روی سرمایه گذاری سایر ارزهای دیجیتال دارد؟
عوامل تاثیر گذار بر دامیننس اتریوم
برای این که بتوانید پیش بینی درستی در مورد ارزش ارزهای دیجیتال داشته باشید، باید عوامل موثر بر ارزش آن ها را داشته باشید. وقتی دامیننس eth رشد خوبی داشته باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. مهم ترین عوامل موثر بر ارزش دامیننس اتریوم عبارتند از آپدیت های شبکه این رمز ارز و همچنین استفاده از قراردادهای هوشمند. در ادامه هر یک از این دو عامل را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم:
آپدیت های شبکه اتریوم
هنگامی که ارز دیجیتال اتریوم برای بهبود یا حل مشکلات شبکه دچار تغییراتی می شود، بسیاری از سرمایه گذاران آن ها را ارزیابی می کنند. اگر تغییرات شبکه اتریوم مثبت باشند، تعداد بیشتری از سرمایه گذاران به آن روی می آورند و دامیننس اتریم افزایش می یابد. بنابراین یکی از مهم ترین مواردی که برای پیش بینی ارزش اتریوم باید مد نظر داشته باشید، آپدیت شبکه این رمز ارز است.
استفاده از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز
هر چقدر تعداد بیشتری از توسعه دهندگان از شبکه اتریوم برای توسعه برنامه های غیر متمرکز خود استفاده کنند، دامیننس آن نیز افزایش می یابد. افزایش توسعه دهندگان در این شبکه به منظور توسعه و ایجاد قراردادهای هوشمند، محبوبیت آن را افزایش خواهد داد. بنابراین ارزش بازار افزایش یافته و در نتیجه دامیننس اتریوم افزایش پیدا می کند. به طور کلی با بهبود عملکرد شبکه اتریوم، سرمایه گذاران بیشتری به آن جذب خواهند شد و در نتیجه دامیننس اتریوم افزایش می یابد.
کاربرد دامیننس در استراتژی ترید
ترید با استفاده از دامیننس یکی از استراتژی های تریدرهای حرفه ای می باشد. برای استفاده از این استراتژی می بایست درکی عمیق از بازار رمز ارزها و همچنین نگاه منطقی به جریان های بازار داشته باشید. بنابراین برای استفاده از استراتژی ترید با دامیننس، باید نوسانات این شاخص را با دقت زیاد مورد بررسی قرار دهید. به طور کلی می توانیم بگوییم که با افزایش ضریب دامیننس، معامله گرهای حرفه ای توصیه می کنند ارز دیجیتال مورد نظر را خریداری کنیم.
دامیننس اتریوم و ارتباط آن با دامیننس بیت کوین
پیش از آن که ارتباط دامیننس رمز ارزهای اتریوم و بیت کوین را با هم مقایسه کنیم، بهتر است هر کدام را بشناسیم. مثل دامیننس اتریوم، می توانیم دامیننس مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین را نیز تعریف کنیم. شاخص دامیننس بیت کوین به معنای نسبت سهم بازار این رمز ارز در مقایسه با ارزهای دیجیتال دیگر است.
اصطلاح دامیننس از نظر لغوی به معنای سلطه و تسلط می باشد و میزان تاثیر ارزش بیت کوین را بر کل بازار رمز ارزها نشان می دهد. سهم بازار بیت کوین جزو مهم ترین شاخص های اندازه گیری تأثیر آن بر بازار کریپتو کارنسی است. بنابرایت تریدرها با دامیننس بیت کوین می توانند تغییرات احساسات سرمایه گذاران را پیش بینی نمایند.
در مورد رابطه دامیننس اتریوم و دامیننس بیت کوین باید این نکته را بگوییم که این دو نوع شاخص با هم رابطه عکس دارند. در واقع وقتی سرمایه گذاران تمایل بیشتری به خرید بیت کوین داشته باشند، دامیننس مربوط به آن افزایش پیدا می کند. در چنین شرایطی معمولا باید منتظر کاهش دامیننس اتر باشیم. بر عکس این حالت، اگر دامیننس اتریوم افزایش پیدا کند، اصولا دامیننس بیت کوین کاهش می یابد.
بیشتر بخوانید: فلیپنینگ چیست؟ و آیا تنها مختص بیت کوین و اتریوم است؟
پیش بینی روند بازار اتریوم و آینده آن
پیش بینی روند بازار ارزهای دیجیتال به شرایط بازار آن ها در زمان های مختلف بستگی دارد. برای این که بتوانید روند صعودی یا نزولی بودن ارزش اتریوم را به درستی تشخیص دهید، باید نیم نگاهی به رشد آن در سال های اخیر داشته باشید:
روند رشد بازار اتریوم از ابتدای عرضه آن تا سال 2022
پس از نصف شدن پاداش مربوط به استخراج بیت کوین در سال 2020، اتریوم روند صعودی پیدا کرد. این رمز ارز تا سال 2021 رشد بیش از 200 درصدی را نسبت به سال 2017 تجربه کرد. رشد چشمگیر این نوع ارز دیجیتال باعث شد تا روز به روز سرمایه گذاران بیشتری جذب آن شوند.
این رمز ارز که در سال 2015 میلادی عرضه شد و تا اواسط سال میلادی 2016 به اندازه 15 دلار رشد کرد. اما ارزش این ارز دیجیتال در اواسط همین سال به طرز عجیبی 50 درصد کاهش یافت. با کاهش ارزش بیت کوین، اتریوم در سال 2017 روند صعودی پیدا کرد.
این رمز ارز تا سال 2018 هر ماه از سقف ارزش قبلی خود، عبور کرد و رکورد 1500 دلار را زد. شیوع ویروس کرونا در سال 2020 که باعث فلج شدن اقتصوو کل جهان شد، ارزش اتریوم را تا 97 دلار کاهش داد. البته سپتامبر همین سال یک موج افزایش ارزش اتریوم را تا سقف 481 ایجاد نمود. این جهش شروع روند افزایشی چشمگیر این رمز ارز در تمام تاریخ عرضه آن شد. افزایش قیمت رمز ارزها تا نوامبر 2021 رکورد قیمت آن را شکست و به بیش از 4800 دلار رسید.
پیش بینی آینده بازار ارز دیجیتال اتریوم
پس از شکست رکورد تاریخی اتریوم، تا سال 2022 این ارز دیجیتال مثل دیگر رمز ارزها افت قیمت زیادی داشت. با بررسی عوامل تاثیرگذار بر این نوع از ارزهای دیجیتال، روند صعودی را برای آن پیش بینی می کنیم. بررسی های ما نشان می دهد که تا پایان سال 2024 میلادی با نصف شدن هزینه استخراج بیت کوین، اتریوم یک روند صعودی نجومی را تجربه خواهد کرد.
پیش بینی ها حکایت از رد شدن ارزش این رمز ارز از مرز 6500 دلار دارد. از طرفی در سال 2030 میلیون ها کسب و کار جدید بر بستر ارز اتریوم ایجاد خواهند شد. بنابراین احتمال افزایش ارزش اتریوم تا بالای 20000 تا آخر سال میلادی 2030 وجود دارد.
سخن پایانی
در این مقاله از آبان تتر در مورد دامیننس اتریوم صحبت کردیم و اهمیت آن را برای سرمایه گذاران بررسی کردیم. همچنین کاربردهای این رمز ارز را برای شما عزیزان توضیح دادیم و گفتیم بررسی نمودارهای آن به شما در تصمیم نهایی تان کمک خواهد کرد. تاثیر دامیننس در استراتژی ترید و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال را بررسی کردیم. گفتیم برای استفاده از این استراتژی باید درکی عمیق تری از بازار رمز ارزها داشته باشیم.
علاوه بر این داشتن دید منطقی به جریان های بازار به شما در تشخیص زمان و نحوه سرمایه گذاری کمک می کند. نکته مهم دیگری که به شما در تشخیص زمان سرمایه گذاری کمک می کند، مقایسه دامیننس بین کوین و اتریوم است. گفتیم این دو شاخص با هم رابطه عکس دارند به طوری که کاهش دامیننس بیت کوین، شاخص دامیننس اتریوم را افزایش می دهد.