اسکالپ تریدینگ(Scalp Trading) چیست؟و آیا سودآور است؟

اسکالپ تریدینگ

در دنیای پرشتاب بازارهای مالی، جایی که حتی میلی‌ثانیه‌ها هم می‌توانند تفاوت ایجاد کنند، استراتژی‌های بسیار مختلفی وجود دارد. یکی از این استراتژی‌ها اسکالپ تریدینگ نام دارد. این استراتژی در حقیقت دنبال‌کردن سودهای سریع و مکرر از طریق بهره‌برداری از کوچکترین تفاوت‌های قیمتی در کوتاهترین زمان است.

در این مقاله درباره‌ی این روش جالب صحبت می‌کنیم و از این می‌گوییم که چگونه می‌توان این سبک معاملاتی را پیش برد. چه یک معامله‌گر پرتجربه‌ هستید و چه کسی هستید که به دنبال تقویت مهارت‌های خود است، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند چیزهای بیشتری درباره‌ی بازارهای مالی یاد بگیرید.

اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading) چیست؟

بهترین استراتژی اسکالپ ارز دیجیتال

اسکالپ تریدینگ یا اسکالپینگ سبکی از معاملات است که هدف آن کسب سود از تغییرات اندک قیمت در بازارهای مالی است. اسکالپرها به‌جای خرید و حفظ دارایی در مدت‌زمان طولانی، حجم بالایی از معاملات را در زمان کوتاه انجام می‌دهند تا سود سریعی به دست آورند. این معاملات اغلب فقط چند ثانیه یا چند دقیقه طول می‌کشند.

تئوری پشت این سبک این است که حرکت‌های کوچک قیمت بیشتر اتفاق می‌افتند و در نهایت، نتیجه‌گرفتن از آن‌ها ساده‌تر از جابه‌جایی‌هایی بزرگ قیمت است. با ورود و خروج سریع از موقعیت‌های مختلف، سودهای کوچک به همان سطح سود حاصل از معاملات روزانه معمولی می‌رسند.

اسکالپینگ نیاز به یک استراتژی معاملاتی دقیق دارد که دقیقاً زمان ورود و خروج از موقعیت‌ها و همچنین میزان سرمایه برای هر موقعیت را مشخص کند. زمان خروج در این استراتژی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا فقط یک ضرر می‌تواند بخش بزرگی از سرمایه را از بین ببرد.

اسکالپر کیست و چه ویژگی‌هایی  باید داشته باشد؟

اسکالپر به کسی گفته می‌شود که از سبک معاملاتی اسکالپینگ استفاده می‌کند. از نظر فنی این تریدرها در حقیقت تریدر روزانه هم هستند زیرا هرگز هیچکدام از موقعیت‌هایشان را برای یک شب باز نگه نمی‌دارند. این افراد چند ویژگی خاص دارند که آن‌ها را متمایز می‌کند.

معامله‌گران اسکالپر اغلب افراد بسیار منظمی هستند زیرا نیاز به سخت‌گیری در مورد مدت‌زمان باز نگه‌داشتن موقعیت‌ها دارند. آن‌ها اصلاً هیچ‌وقت منتظر نمی‌مانند تا ببینند آیا یک معامله بازنده به یک معامله برنده تبدیل می‌شود یا خیر، آن‌ها تنها طبق زمان‌بندی خود عمل می‌کنند.

یک اسکالپر همچنین باید بتواند زمان زیادی را به نظارت بر بازارهای مالی اختصاص دهد، باتوجه‌به اینکه یک اسکالپر روزانه ده‌ها معامله را انجام می‌دهد، اسکالپر بودن یک شغل تمام‌وقت به‌حساب می‌آید.

معامله‌گران اسکالپر معمولاً به‌صورت دستی درباره‌ی زمان و آنچه معامله می‌کنند تصمیم می‌گیرند؛ اما استفاده از برنامه‌های کامپیوتری هم برای آن‌ها به‌صرفه است؛ زیرا اسکالپینگ نیاز به صرف وقت و انرژی زیادی دارد. این امر سرعت ورود و خروج از موقعیت‌ها را تضمین می‌کند و ریسک معامله‌کردن احساسی را کاهش می‌دهد.

مزایا و معایب استراتژی اسکالپینگ

اسکالپ در ترید چیست

اسکالپینگ مانند هر روش دیگری مزایا و معایب متعددی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایای اسکالپ تریدینگ

  • قرارگرفتن در معرض ریسک کمتر: اسکالپینگ تضمین می‌کند که به دلیل دوره‌های نگهداری کوتاه‌مدت، ریسک کاهش پیدا کند.
  • پتانسیل سود بالاتر: هنگام اسکالپینگ امکان دسترسی به سود بیشتر وجود دارد؛ زیرا تغییرات قیمت در بازار بستگی چندانی ندارد.
  • نرخ برد بالاتر: درصد برد شما در این استراتژی احتمالاً بیشتر از استراتژی‌های دیگر خواهد بود. زیرا اسکالپینگ فقط سودهای کوچک را در هر معامله هدف قرار می‌دهد.
  • نیازی نیست دانش‌ بنیادی داشته باشید: هنگام اسکالپینگ نیازی نیست دانش بنیادی عمیقی درباره‌ی دارایی‌های مورد معامله داشته باشید، زیرا دوره‌های معامله بسیار کوتاه هستند و تنها بر اساس تحلیل تکنیکال انجام می‌شود.
  • هزینه‌ی پایین: به‌غیراز هزینه گسترش این کار هیچ هزینه‌ی اضافه‌ یا کارمزد دیگری ندارد.

معایب اسکالپینگ

  • نیاز به تلاش زیادی دارد: اسکالپینگ ذاتاً یک استراتژی دلهره‌آور است که به تمرکز زیاد و همچنین صبر بالا نیاز دارد.
  • هزینه‌های پخش بالا: هنگام انجام اسکالپینگ باید معاملات زیادی انجام شود. به این معنی که در نهایت هزینه‌های پخش می‌تواند به مقدار بسیار زیادی اضافه شود.
  • وقت‌گیر بودن: اسکالپینگ زمان‌بر است و لازم است معامله‌گران به طور مدام ساعات زیادی را به صفحه‌نمایش خیره شوند.
  • پتانسیل کاهش ناگهانی: اسکالپینگ معمولاً در حجم بالا انجام می‌شود. این به این معنی است که ممکن است یک ضرر هم باعث ازدست‌رفتن مقدار زیادی از سرمایه‌ی شما شود.

آیا اسکالپ تریدینگ سودآور است؟

یک استراتژی اسکالپینگ می‌تواند سودآور باشد مشروط بر اینکه نسبت معاملات برنده در مقابل معاملات بازنده بیشتر باشد. این ممکن است بدیهی به نظر برسد اما در سایر سبک‌های معاملاتی یک معامله با ضرر ممکن است تمام کارهای سختی که قبلاً انجام داده‌اید را تحت‌تأثیر قرار ندهد؛ اما درباره‌ی اسکالپر چنین است و ممکن است در چشم به هم زدنی همه چیز از بین برود. معامله گرانی که در بازه‌های طولانی‌تر کار انجام می‌دهند شانس بیشتری برای داشتن معاملاتی که سودشان را تامین کند دارند.

اسکالپ تریدینگ چگونه کار می‌کند؟

استراتژی اسکالپ تریدینگ

معاملات اسکالپینگ با خرید و فروش مقادیر زیادی دارایی کار می‌کند اما در این روش هر موقعیت فقط برای مدت کوتاهی حفظ می‌شود.

معامله‌گران اسکالپینگ با بالا و پایین‌رفتن قیمت در بازه‌های زمانی کوتاه معامله می‌کنند. داشتن هر دو راه سود به معامله‌گران اسکالپینگ این امکان را می‌دهد تا طیف وسیع‌تری از فرصت‌ها را در بازارهای رو به رشد و نزولی، پیدا کنند.

برای به دست آوردن سود کافی از چنین حرکات کوچکی، اسکالپرها هر روز به بیش از ده‌ها معامله وارد می‌شوند. این به آن معناست که آن‌ها باید زمان زیادی را به نظارت بر بازارهای مالی اختصاص دهند، بنابراین به‌ندرت چنین سبکی از معامله از سوی معامله‌گران مبتدی یا افرادی که می‌خواهند کار پاره‌وقت انجام دهند اتخاذ می‌شود.

باتوجه‌به حجم کاری که یک استراتژی موفق اسکالپینگ انجام می‌دهد استفاده از یک برنامه کامپیوتری می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد. این کار سرعت ورود و خروج از موقعیت‌ها را تضمین می‌کند و ریسک معامله بر اساس احساسات را کاهش می‌دهند. این نوع معاملات در بازارهای مختلف از جمله سهام و فارکس هم می‌توانند انجام شوند.

تفاوت اسکالپینگ و ترید روزانه چیست؟

اسکالپینگ روشی است که هنگام معامله‌های مختلف مانند فارکس استفاده می‌شوند. به‌طورکلی اسکالپرها بر اساس بازه‌های زمانی کوتاه مانند ۱، ۵ و ۱۵ دقیقه‌ای تصمیمات معاملات را اتخاذ می‌کنند. هم روش اسکالپینگ و هم معاملات روزانه در یک روز انجام می‌شوند اما تفاوت مهم این است که معامله‌گران روزانه موقعیت‌های کمتری را در روز نسبت به اسکالپر باز و بسته می‌کنند. معامله‌گران روزانه بیشتر بر روندهایی که بازه‌ی زمانی بیشتری دارند تمرکز می‌کنند و روی نمودارهای ۱۵ دقیقه‌ای، ۱ ساعته و ۴ ساعته تمرکز می‌کنند.

تفاوت اسکالپینگ و سویینگ تریدینگ چیست؟

ساده ترین استراتژی اسکالپ ارز دیجیتال

استراتژی‌های مختلفی برای ترید کردن وجود دارد که یکی از آن‌ها سویینگ تریدینگ است. در ادامه به تفاوت بین اسکالپینگ و سویینگ تریدینگ اشاره می‌کنیم:

  • زمان نگهداری یک موقعیت اسکالپ تریدینگ از چند ثانیه تا چند دقیقه است و هیچ وقت به یک شب نمی‌کشد؛ اما در سویینگ تریدینگ موقعیت‌ها بین چند روز تا چند هفته ادامه دارد و معمولاً چند روز ادامه دارند.
  • در اسکالپ تریدینگ روزانه چند صد معامله انجام می‌شود اما در سویینگ تریدینگ تنها چند معامله انجام می‌شود.
  • در اسکالپینگ از نمودارهایی که یک تا پنج دقیقه طول می‌کشند استفاده می‌کنیم و نمودارهای سویینگ تریدینگ روزانه و هفتگی هستند.
  • در اسکالپینگ تصمیم‌گیری‌ها بسیار سریع انجام می‌شوند؛ اما برای سویینگ زمان تصمیم گیری شناوری بیشتری دارد.
  • در اسکالپ تریدینگ باید هر لحظه همه چیز را مانیتور کنید اما در سویینگ تریدینگ فقط کافی است به‌روز باشید و از اطلاعات جدید باخبر شوید.

جمع‌بندی

در دنیای تریدینگ، هیچ استراتژی‌ای وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. معاملات اسکالپینگ استراتژی‌ای هستند که مستلزم نظم، انضباط، دقت و توانایی حفظ خونسردی در هنگام تصمیم‌گیری سریع است. اسکالپرها دونده‌های دنیای تجارت هستند و دائماً به دنبال فرصت‌های زودگذر می‌گردند تا در زمان مناسب به‌سرعت وارد عمل شوند.

چیز مهمی که باید بدانید این است که اسکالپینگ اصلاً برای افراد ضعیف مناسب نیست؛ اما کسانی که می‌توانند خونسردی خود را حفظ کنند، زمان زیادی را پای سیستم بگذرانند و پیچیدگی‌های این روش را هضم کنند می‌توانند حتی در آشفته‌ترین بازارها هم از آن استفاده کنند. فقط باید به‌خاطر داشته باشید که این استراتژی هم پر از ریسک است و برای موفقیت در آن باید در حال یادگیری باشید.

چه این روش را دوست دارید و چه یک رویکرد آرام‌تر را ترجیح می‌دهید واقعیت این است که دنیای تجارت بسیار گسترده است و هرکسی می‌تواند فرصت‌های مخصوص خودش را پیدا کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا