سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) چیست؟

به طور کلی تریدرها یا همان معامله‌گران فعال، خودشان را به دو دسته‌ اصلی تقسیم می‌کنند. معامله گران روزانه و معامله گران سوئینگ یا همان نوسان. هر دوی این گروه‌ها به دنبال کسب سود از حرکات کوتاه مدت سهام به جای نگهداری اوراق بهادار برای رشد بلند مدت هستند. تفاوت اصلی در این دو استراتژی معاملاتی این است که معامله‌گران روزانه سهام‌های زیادی را در طول یک روز معامله می‌کنند در حالی که معامله‌گران سوئینگ که در حقیقت از نوسان گیری پول در می‌آورند سهام ها را در بازه‌های چند روزه معامله می‌کنند. در این مقاله درباره‌ی سوئينگ تریدینگ و مزایا و معایبش صحبت می‌کنیم و همچنین از تفاوت آن با ترید روزانه می‌گوییم.

سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ نوعی استراتژي معاملاتی است که در بازارهای مالی مختلف مانند ارز دیجیتال، فارکس و … استفاده می‌شود. این روش به معنی تلاش برای ثبت حرکات کوتاه مدت یا میان مدت قیمت‌ها و در حقیقت نوسان در قیمت دارایی است. هدف این معامله‌گران کسب سود از نوسانات قیمتی است که در بازه زمانی چند روزه تا چندهفته‌ای رخ می‌دهد، کار این افراد در حقیقت نوسان گیری است. اگر بخواهیم درباره‌ی چیزهایی که روی معاملات سوئینگ تاثیر دارند، صحبت می‌کنیم موارد زیر مهم‌ترین موارد هستند:

استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ
  • افق زمانی: معامله‌گران سوئينگ موقعیت‌ها را بیشتر از معامله‌گران روزانه حفظ می‌کنند. هدف آن‌ها معمولاً سرمایه‌گذاری روی روندهایی است که از چند روز تا چند هفته طول می‌کشند.
  • آنالیز فنی یا تکنیکال:‌ معامله‌گران سوئينگ به شدت به تحلیل تکنیکال تکیه دارند و نمودارهای قیمت در طول زمان، الگوها، روندها و شاخص‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا زمان درست ورود به بازار و خروج از آن را تشخیص دهند.
  • نوسانات قیمت: سوئینگ تریدرها به طور کلی دنبال دارایی‌هایی هستند که نوسانات قیمت قابل شناسایی را تجربه می‌کنند و در نتیجه نوسان گیزی روی آن‌ها قابل انجام است. این افراد تلاش می‌کنند در دوره‌های ثبات قیمت یا عقبگرد کوتاه مدت خرید کنند و در زمان صعود قیمت دارایی‌هایشان را بفروشند.
  • مدیریت ریسک: مدیریت ریسک در زمان نوسان گیری اهمیت بسیار زیادی دارد. معامله‌گران سوئينگ معمولات دستورات مشخصی را برای محدودکردن ضررهای احتمالی و محافظت از سرمایه خود مشخص می‌کنند.
  • روندهای کلان: معامله گران در روش سوئینگ تریدینگ باید روندهای اصی بازار، شاخص‌های اقتصادی و رویدادهای خبری را هم درنظر بگیرند زیرا این مشخصه‌ها هم می‌توانند بر روی حرکت قیمت دارایی در دوره‌ی انتخابی تاثیرگذار باشند.
  • اندازه موقعیت: کسانی که نوسان گیری انجام می‌دهند اندازه‌ی موقعیت یا در حقیقت حجم معامله خود را براساس میزان تحمل ریسک خود تنظیم می‌کنند. این کار به مدیریت سود و ضرر احتمالی کمک می‌کند.

مزایا و نقاط قوت سوئینگ تریدینگ

سوئینگ تریدینگ مزایای مختلفی دارند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

کسب درآمد سریع : از آنجایی که در سوئینگ تریدینگ زمان ماندن در هر موقعیت بیش از چند هفته نیست می‌توانید به سرعت کسب سود کنید. بعضی از نوسان‌گیری‌ها تنها در طی چند روز اتفاق می‌افتند و این به این معنا است که سرمایه شما برای مدت طولانی از دسترس خارج نخواهد شد. اگر در نهایت انتخاب نامناسبی کرده‌باشید و روند به نفع شما نباشد به راحتی و با تحمل یک ضرر کوچک می‌توانید شرایط را تغییر دهید.
سود بالا: ممکن است با خودتان فکر کنید در زمان کوتاه سود زیادی به دست آورید ولی واقعیت این است که این ممکن است. شما می‌توانید در این معاملات هم سودی نزدیک به نگهداری یک سهام برای مدت ۶ ماه تا یکسال به دست اورید و از سوی دیگر چون شما چندین و چند معامله در طول این زمان انجام می‌دهید سودها روی هم جمع می‌شوند و در نتیجه سود نهایی شما می‌تواند بسیار بیشتر از معاملات بلند مدت باشد.
زمان تعهد کوتاه: مهم‌ترین مزیت معاملات سوئینگ این است که شما مجبور نیستید در تمام طول روز مشغول تجزیه و تحلیل نمودارها در رایانه خود باشید. در مقایسه با کسانی که معامله روزانه انجام می‌دهند شما لازم است زمان بسیار کمتری را در طول روز به کار اختصاص دهید. کافی است زمانبندی‌های مناسبی داشته باشید و حد ضرر و سود خود را مشخص کنید و با گذاشتن آلارم‌های مختلف زمانی که لازم است برای آن بگذارید را کاهش دهید.

آموزش سوئینگ تریدینگ برای انجام معاملات

معایب و نقاط ضعف سوئینگ تریدینگ

هرکاری، در کنار مزایایی که دارد معایبی هم دارد که باید از آن‌ها مطلع باشید. درباره‌ی نوسان گیری یا سوئینگ تریدینگ می‌توان به موارد زیر به‌عنوان نقاط ضعف اشاره کرد:

قرار گرفتن در معرض تغییرات بعد از ساعات کاری: ممکن است شما بر اثر تجزیه و تحلیل فنی‌ای که کرده‌اید زود از بازار خارج شوید و بخشی از سود را از دست دهید، این موضوع می‌تواند گیج کننده باشد. از سوی دیگر در این روش مجبور نیستید دائماً پشت سیستم بنشینید تا پیش از بسته شدن بازار موقعیت‌های خود را ببندید اما این موضوع می‌تواند خطر آفرین هم باشد. برای مثا اگر اخبار منفی بعد از ساعت کاری یا در آخر هفته که بازار بسته است منتشر شوند شما دیگر نمی‌توانید کاری برای محافظت از خودتان انجام دهید و به موقع از بازار خارج شوید. این موضوع برای کسانی که سرمایه‌گذاری بلند مدت انجام می‌دهند هم صدق می‌کند.
از دست دادن بخشی از سود بالقوه : در معاملات سوئینگ هدف تریدر ورود و خروج سریع است اما ممکن است شرایط متفاوت پیش برود. برای مثال ممکن است شما از یک سهام ده درصد سود به دست آورید و خارج شوید اما متوجه شوید سهم موردنظر در شش ماه بعدی، بیش از ۶۰ درصد سود داده است. این موضوع یعنی شما بخش بزرگی از سودی که می‌توانستید داشته باشید را از دست داده‌اید.
مشکلات تحلیل تکنیکال: هرچند شاید تحلیل تکنیکال بسیار کاربردی باشد و به معامله گر کمک زیادی برای محاسبه‌ی نقظه ورود و خروج مناسب کند اما از سوی دیگر سروکله زدن با نمودارها می‌تواند گیج کننده هم باشد و نتایج مطلوب ارائه نکند.

تفاوت سوئینگ تریدینگ با ترید روزانه چیست؟

تفاوت سوئینگ تریدینگ با ترید روزانه چیست؟

بین سوئینگ تریدینگ و ترید روزانه تفاوت‌های جدی‌ وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

سوئینگ تریدینگ ترید روزانه
در سوئینگ تریدینگ چند معامله در طول هفته انجام خواهید داد.در ترید روزانه باید در طول روز چند معامله انجام دهید
موقعیت‌ها در سوئینگ تریدینگ چند روز تا چند هفته است.موقعیت‌ها در ترید روزانه چند ساعت تا چند روز دوام می‌آورند
سوئینگ تردینگ را می‌توان یک شغل پاره وقت دانستترید روزانه یک شغل تمام وقت است
در سوئینگ تردینگ از ترندها استفاده می‌شود.در ترید روزانه از سیگنال‌های کوتاه مدت برای خرید و فروش استفاده می‌شود

واقعیت این است که معاملات روزانه و معاملات نوسانی هرکدام مزایا و معایبی دارند. هیچ کدام از این استراتژي‌ها بهتر از دیگری نیست و معامله‌گران باید رویکردی را انتخاب کنند که برای مهارت‌ها، ترجیحات و سبک زندگی آن‌ها بهترین کاربرد را دارد. معاملات روزانه برای افرادی مناسب‌‌تر است که مشتاق تجارت تمام وقت هستند و قاطعیت، نظم و پشتکار دارند. در غیر این صورت نوسان گیری گزینه‌ی مناسب ‌تری است.

جمع بندی

در بالا درباره‌ی سوئینگ تریدینگ صحبت کردیم اما نکته‌ی مهمی که در معاملات نوسانی مانند هر استراتژی معاملاتی دیگری وجود دارد این است که هیچ وقت ریسک صفر نیست و همیشه خطر در کمین سرمایه شماست. شرایط بازار می‌تواند به سرعت تغییر کند و رویدادهای غیر منتظره می‌تواند منجر به تغییرات قابل توجه در قیمت شود که برای کسانی که نوسان گیری می‌کنند بسیار مهم است. واقعیت این است که کسی که سوئینگ تریدینگ انجام می‌دهد باید درک کاملی از بازار، تحلیل تکنیکال اصول مدریت ریسک داشته باشد تا در معاملات نوسانی موفق باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا